Premiair på vingene igjen

Flyvningene med Premiair fra Gardermoen går som planlagt etter at den fem døgn lange streiken ble avblåst ved 15.00-tida i dag. Partene er blitt enige om en ny arbeidstidsavtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede klokka 16.20 i ettermiddag tar det første flyet av med norske kabinansatte ombord. Det skal bringe sydenturister til Antalya i Tyrkia. Fra nå av går Premiairs avganger som planlagt.

- Jeg er glad og lettet. Det har vært tøffe døgn, sier leder i Premiairs kabinforening i Norge, Anett Falknor til Dagbladet. De kabinansatte la ned arbeidet fordi de mente at den maksimale arbeidstida pr. skift burde reduseres fra 20 til 18 timer.

Det britisk-eide charterselskapet Premiair har møtt store problemer etter at de lot andre utføre jobbene til det streikende kabinpersonalet slik at de reisende kom seg avgårde til sine feriemål. I helga ble imidlertid to flyvninger avblåst, og i går ble alle avganger innstilt.

- Streiken har synliggjort konsekvensene av at store grupper ansatte i sivil luftfart er unntatt fra bestemmelser i arbeidsmiljøloven, sier YS-leder Randi Bjørgen i en kommentar.

FLYR IGJEN: Premiair er tilbake på vingene fra i ettermiddag.