Premiair-streik rammer Syden-turister

Ving, Saga og Gullivers Syden-turister som skulle reist til og fra Gardermoen er rammet av streik blant de kabinansatte i Premiair. Meklingen brøt sammen klokka fem i dag tidlig, og de ansatte er allerede ute i streik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ønsket ikke denne løsningen, men vi står såpass langt fra ledelsen at streik var eneste utvei. Nå streiker vi så lenge vi må for å få gjennom våre krav, sier Anett Falknor, leder for Premiair kabinforening til Dagbladet :på nettet.

Fem timer over meklingsfristen som var satt til midnatt, tok hun med seg 150 kabinansatte i streiken som vil ramme omlag 3.000 Syden-turister bare i løpet av helga. Det er Saga, Ving og Gullivers turister som rammes.

- Streiken vil ramme alle som skal reise ut fra Gardermoen eller hjem til Gardermoen med Premiair-fly, sier Falknor som tropper opp sammen med sine kolleger som streikevakter når dagens første Premiar-avgang til Malaga gjøres klar ved 16-tida.

- Jeg har hørt diverse rykter om at ledelsen vil komme med alternativer nå som vi streiker. Det vil helt klart bli betraktet som streikebryteri fra vår side, sier Falknor.

Informasjonssjef Torben Andersen i Premiair opplyste til Dagbladet :på nettet i går at alle Syden-turister skal møte opp på Gardermoen som planlagt ved en streik, og at Premiair ville vurdere alternativer for å få de reisende til og fra sine feriemål.

I dag sier Vings administrerende direktør Petter Asperud til TV2 at Ving har funnet en alternativ løsning for ettermiddagens Malaga-reisende, og at han regner med at man finner løsninger også for resten av flyvningene som rammes.

Partene i konflikten sto langt fra hverandre i går ettermiddag, og kom ikke særlig nærmere en løsning i løpet av kvelden og natta.

- Det er i første rekke spørsmål om arbeidstid som det har vært uenighet om. Ledelsen vil ha oss i uniform i opptil 20 timer i strekk som i dag, mens vi vil redusere dette til 18 timer. Det synes vi er mer enn lenge nok, sier Anett Falknor.

- Selskapet vil også utvide vår ukentlige arbeidstid som er på 45 timer. Det er vi også uenige i, fortsetter lederen i kabinforeningen.

Informasjonskonsulent Andreas S. Askeland i Ving sier til Dagbladet :på nettet at alle som rammes av streiken vil få billett-pengene sine tilbake.

STREIKER: 150 ansatte i Premiairs kabinforening er i streik, og alle Premiair-fly til og fra Gardermoen blir stående på bakken.