Premien er økt lønn og mer fri

Denne gjengen er alle rundt 62 år. De får tilbud om mer ferie, mer fri. Og 10 000 ekstra i årslønn. Fordi de er ettertraktet arbeidskraft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På den måten håper arbeidsgiver Sund kommune utenfor Bergen å unngå at arbeiderne takker av med avtalefestet pensjon (AFP), og heller blir i arbeidslivet lenger. I tillegg sparer kommunen store penger på å beholde de eldre ansatte.

-  Eldre arbeidstakere har enormt med erfaring og kompetanse på flere felt. Hos oss en det en ubetinget suksess at mange eldre nå velger å stå lenger i arbeid enn de faktisk behøver, sier ordfører Albrigt Sangolt.

Sparer 172 000 kroner

Selv om kommunen gir de eldre arbeiderne et ekstra lønnstillegg på 10 000 kroner årlig, tjener den penger på å ha pensjonistene i arbeid.

Et eksternt meklerfirma har regnet ut at Sund kommune sparer 172 000 kroner per år dersom en 62-åring med 255 000 kroner i årslønn holder fram i arbeidet, framfor at han tar ut AFP og kommunen må ansette en ny medarbeider, skriver lokalavisa VestNytt.

Ingen av de fire «pensjonistene» i Sund kommune har planer med å gi seg med det første.

-  Skal vi bestemme oss nå? Jeg blir her så lenge de har bruk for meg, sier ingeniør Karl Lyder Strømme.

-  Dette er mye penger spart for oss. Men like viktig er det at vi får beholde verdifull arbeidskraft. I en liten kommune som vi er, er det viktig at medarbeiderne har god kontakt med innbyggerne. De gamle kjenner de fleste, og de fleste vet hvem de er, sier Sangolt.

 HOLDER KOKEN:  Sekretær Oddveig Skoge (62), konsulent Karstein Bjørge (61), bibliotekar Inger Margrethe Berge (62) og ingeniør Karl Lyder Strømme (61) tror de fremdeles har mange år igjen av arbeidslivet. -  Jeg blir her så lenge kommunen har bruk for meg, sier Strømme. Foto: Inger Elise Johansson
HOLDER KOKEN: Sekretær Oddveig Skoge (62), konsulent Karstein Bjørge (61), bibliotekar Inger Margrethe Berge (62) og ingeniør Karl Lyder Strømme (61) tror de fremdeles har mange år igjen av arbeidslivet. - Jeg blir her så lenge kommunen har bruk for meg, sier Strømme. Foto: Inger Elise Johansson Vis mer

11 prosent av seniorlønna kan bli brukt på tiltak som tilrettelegger arbeidsplassen for eldre arbeidstakere. Den enkelte kan selv bestemme om han vil ta dette ut i ekstra ferie eller kortere arbeidsdager.

Verdig avslutning

-  Kommunen har 170 arbeidstakere som er over 50 år. Vi begynner å merke at det blir vanskeligere å få unge kvalifiserte søkere til noen typer stillinger. Det er en av grunnen til at vi vil at folk skal stå lenger, sier Britt-Irene Sundt, personalsjef i Sund kommune.

Men også det faktum at mange oppi åra besitter unik kunnskap, har gjort at kommunen nå vil forlenge arbeidsforholdet til de eldre.

-  Vi synes også at de fortjener en verdig avslutning på arbeidslivet. De skal ikke føle at vi presser dem ut, sier Sundt.