Premiere for Giertsen - igjen

I kveld hadde komikeren Thomas Giertsen nypremiere på sitt show på Sentrum Scene i Oslo. Og kjendisene var på plass for å klappe på kompisen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant de mange kjente som hadde tatt turen til den gamle kinosalen og rockescenen var NRK-kjendisene Petter Nome, Claus Wiese, Nina Owing og Fredrik Skavlan. Fra andre fjernsynskanaler hadde Arve Juritzen og Tom Strømnes tatt turen.

Morsomme venner

Men komikerkolleger av Giertsen kom også for å støtte vennen sin. Blant dem var Bård Tufte Johansen, Jon Øigarden, snart programleder på TV 2, Øyvind Loven, Jånni Kristiansen og Baste Bolstad. Tufte Johansen, som kom alene, kom også uten billett, bedyret han. Men billett skulle han fikse, han hadde jo tross alt med seg to flotte mobiltelefoner. Og billett fikk han noen minutter senere, i tillegg til en dressingfylt kebab fra en sjappe rundt hjørnet.

Kjendisadvokat Morten Kjensli kom også, sammen med kona. Sigurd Sollie fra Sigurd & Silje var også på plass, lettere distre som vanlig. Men Silje Stang var ikke å se. Elsa Lystad hadde også tatt turen.

Thomas Giertsen fikk raskt folk til å le da han entret scenen litt etter klokka 20 i kveld. Showet «Thomas Giertsen slår ihjel 4620 sek.» hadde opprinnelig premiere i Drammen i slutten av oktober i fjor.

Fikk terningkast 3

Dagbladets anmelder, Annette Mürer, mente den gang at Giertsen testet ut forestilingen sin i «provinsen», men at det måtte finpusses en del før det kunne vises for det kresne publikummet i hovedstaden.

«Det glamorøse scenebilde bombarderes med lys og lydeffekter. Inn kommer superkjendis Giertsen frekk og freidig og leser opp dumme turisttips fra en brosjyre mens han klukker fornøyd. Det virker ikke overbevisende, heller ikke på stjernen selv», skrev Mürer.

Men når Giertsen får nærkontakt med publikum på første rad, går det bedre. For som publikumsfrier stiller han i særklasse, konkluderte Mürer.

I kveld var en del av morsommhetene, eller de som ikke var så morsomme, luket ut av manuskriptet. Noen er erstattet med nye, men grunnstammen i forestillingen er det samme. Thomas Giertsen profilerer og bruker seg selv i stor grad.

<B>MORTEN KJENSLI MED KONE</B>
<B>BÅRD TUFTE JOHANSEN</B>
<B>CLAUS WIESE</B>
<B>JON ØIGARDEN</B>
JÅNNI KRISTIANSEN</B>
<B>SIGURD SOLLIE</B>
<B>ARVE JURITZEN</B>
<B>ØYVIND LOVEN</B>