Premierefest gikk i dass

Premierefesten for de 90 involverte ved Herregårdsspillet i Larvik endte bokstavelig talt i dass. 51 av dem ble matforgiftet, og fikk ikke gjort annet enn å springe mellom scenen og toalettet dagene etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ei jente på 10- 12 år ble så syk at hun ikke kunne være med på spillet dagen etter et måltid med lasagne og salat. Byveterinær Stein Bringeland i Larvik og Lardal har foreløpig stengt Grev Gyldenløve hotell i Larvik for servering.

Bringeland har foreløpig ikke funnet at det var noe galt med maten gjennom prøvene som er tatt i ettertid.

- Vi tror ikke at prøvene er representative, sier Bringeland. Blant dem som ikke ble syke var skuespiller Johannes Joner.

- Maten smakte ikke godt, men er du sulten, så er du sulten, sier Joner til Dagbladet. Joner er sterkt uenig med hotelledirektør Turid Ovesen, som mener at hodepine og oppkast like gjerne kan skyldes mye drikking på premierefesten.

- Det var ingen fyllefest, men en adrenalinfest, hevder Joner.

- Jeg føler meg uthengt på sviktende grunnlag, sier hotelldirektør Ovesen, som ikke tror lasagnen er skyld i matforgiftningen.

Hun har satt en advokat på saken, og synes det er naturlig at maten kan ha stått i nærmere to dager før den ble servert. - Vi kan ikke lage mat til 90 personer samme dagen. Det sier seg selv at slik må forberedes, sier Ovesen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer