Premiereklar som landssviker

NITTEDAL (Dagbladet): Stig Henrik Hoff (31) utdannet seg egentlig til kokk, og visste ikke at han skulle bli bedre kjent som landssviker. Men snart ser vi ham som russisk spion i etterkrigstidas kalde klima.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den norske filmen «Brent av frost» er nemlig klar for premiere. 19. august, under Filmfestivalen i Haugesund, skal Stig Henrik Hoff for første gang se seg selv som spion for Sovjet i etterkrigstidas Finnmark. En rolle som er spunnet over virkelige personers liv, mennesker som syntes det var vanskelig å kutte over nære bånd og kameratskap til russerne etter at freden kom. Og som ble infiltrert som spioner i Norge for kommunistmakten.

- En sterk film. Det skjønte jeg med en gang. Jeg leste manus og bare tenkte «yes, denne er min». Så fikk jeg rollen fordi jeg er så jævlig stygg, flirer Stig Henrik.

En kjærlighetsfilm

I hans idylliske lille hage utenfor huset i Nittedal løper to små døtre etter en leken kattunge. Det er langt til nærmeste krigssone og etterkrigstida føles fjern. Men hovedrolleinnehaveren i «Brent av frost» har levd tett på vår kalde, nære fortid.

Det er ingen klassisk spionfilm. Først og fremst har manusforfatterne Alf R. Jacobsen og Knut Erik Jensen laget en historie som viser hvor utholdende sterk kjærlighet er. Men det er mange personlige og politiske spenninger i grenselandet mellom Sovjet og NATOs siste skanse øverst i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer