Premieren gikk i lufta

Travellin' Strawberries' planlagte Oslo-premiere ble sprengt i lufta sammen med ABC-teatret før jul. Trønderne leter etter ny Oslo-scene til musikalen «Forever Plaid». Men først drar de på turné med Riksteatret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trønderne fra den absurde tv-suksessen «The Julekalender» har gjenoppstått som småharry fløtesangere i 50-tallsmusikalen «Forever Plaid». Showet har rullet og gått på Trøndelag Teater, før det nå blir landsomfattende turné med Riksteatret. Gutta stiller med nypremiere og nydampede smokingjakker i Horten i kveld.

Gir ut CD

- 16. mars skulle vi gått på scenen på ABC-teatret, men etter eksplosjonen før jul håper vi på en avtale med Chateau Neuf, sier Ivar Gafseth.
En cd fra forestillingen er også på vei, med Svein Gundersen som produsent.

«Forever Plaid» er en amerikansk musikal om fire unge gutter på vei til sin aller første konsert. - Bandet blir drept i en bussulykke, men etter 36 år i den himmelske sfære gir Gud dem en ny sjanse til å gjennomføre konserten. De kommer tilbake til jorda, i en smule eldre utgave, forklarer Ivar Gafseth.

Tøft for en rocker

Strawberries-gjengen, pluss forsterkningen Hallbjørn Rønning fra Trøndelag Teater, har øvet som dyr på schlägerne fra 50-tallet.

- Harmoniene er det vanskeligste vi noen gang har gjort sangmessig. Vi måtte øve i ett og et halvt år, røper Gafseth.

Selv var han tøff rocker i bandet Difference, sammen med Tore Johansen og Erling Mylius, og kunne ikke fordra 50-tallsmusikk.

- Nei, jeg var hekta på rock'n'roll, mimrer han.

FLØTESANGERE: Travellin' Strawberries har dampet smokingen og gjenoppstått som kvartetten Forever Plaid.