REFORM: Det norske politiet skal blant annet redusere fra 27 til 12 politidistrikt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
REFORM: Det norske politiet skal blant annet redusere fra 27 til 12 politidistrikt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Presenterer politireformen klokka 18.00 i kveld

Statsministeren og justisministeren vil være til stede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Høyre, Frp og Venstre er enige om politireformen, og den legges fram klokka 18.00 i kveld, får Dagbladet bekreftet.
Partiene skal være enige om å redusere tallet på politidistrikter fra 27 til 12.

Finnmark-modell Det skal også være forslag om en spesiell løsning for Øst-Finnmark, som har grense mot Russland og dermed utgjør Schengens yttergrense i nord.

Gruppemøte Høyre og Frp skal i ettermiddag ha felles gruppemøte for å godkjenne avtalen med Venstre.

Politireformen vil deretter legges fram på en pressekonferanse på politihøgskolen der statsminister Erna Solberg (H), justisminister Anders Anundsen (Frp) og Venstres justispolitiker Iselin Nybø vil være til stede.

Enige med Venstre Tidligere i dag meldte NRK at Venstre hadde bedt om en pause i forhandlingene etter et møte i går kveld.

Da Dagbladet snakket med Venstres justispolitiker Iselin Nybø i dag tidlig, avdramatiserte hun oppholdet i forhandlingene, og sa at partene hadde «planlagt å snakkes», men hun var usikker på hvor raskt enighet ville oppnås.

Sunnmørsposten meldte i formiddag at Venstres stortingsgruppe nå har gitt sin tilslutning til forslaget, etter at gruppa mandag valgte å ta en pause i forhandlingene, melder NTB. Dette får Dagbladet bekreftet.

LES OGSÅ: - Kutter fra 27 til 12 politidistrikter