Presenterte ny regjering med håp om å vinne neste valg

Men Erna Solberg utelukker ikke utskiftninger underveis.

- FORNØYD: Statsminister Erna Solberg var fornøyd da hun presenterte de nye statsrådene tirsdag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- FORNØYD: Statsminister Erna Solberg var fornøyd da hun presenterte de nye statsrådene tirsdag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Statsminister Erna Solberg omtaler den endrede regjeringen som ikke-sosialistisk, ikke borgerlig.

- Det er den første ikke-sosialistiske flertallsregjeringen siden 1985. Det blir bra for Norge, sa Solberg under pressekonferansen etter at statsrådene hadde blitt presentert på slottsplassen foran et samlet pressekorps i formiddag.

- Det viktigste for regjeringen er å sikre bærekraften i Norge og et grønnere arbeidsliv. Vi skal bidra til at Norge blir et bedre land å bo i, fortsatte Solberg.

Statsministeren takket også Linda Hofstad Helleland (H) og Bård Hoksrud (Frp) for deres innsats. De er begge nå fjernet fra regjeringen.

- Jeg vil takke Bård Hoksrud for en kort, men god periode. Han har vært god til å knytte landbrukspolitikken til rovdyrforvaltningen. Han har vært en støttespiller og blir en samarbeidspartner fremover, sa Solberg.

Linda Hofstad Helleland, har både vært kulturminister og barne- og likestillingsminister i to etapper under Solberg-regjeringen.

- Hun har jobbet mye med mange saker, og jeg vil trekke fram barnevernsreformen og tiltak hun har jobbet fram for å motvirke kroppspresset blant unge, sa Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer