Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
FÅR KRITIKK: Brasils president Jair Bolsonaro kritiseres. Video: AP. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

President Bolsonaro coronasmittet

Brasils president Jair Bolsonaro har testet positivt for coronaviruset.

Tirsdag ble det kjent at Bolsonaro har blitt testet for covid-19 etter å ha vist symptomer på viruset.

Nå bekrefter presidenten i et intervju med CNN Brasil at han har testet positivt for coronaviruset.

Det skriver blant andre Reuters.

I intervjuet skal han ha fortalt at han begynte å føle seg dårlig på søndag, og at det derfor ble tatt en test for sikkerhets skyld. Ifølge lokale medier lider presidenten både av feber, hoste og muskelsmerter, men Bolsonaro sier selv han føler seg «helt fin».

– Jeg føler meg i normal form. Jeg har til og med lyst til å gå meg en tur her, men det kan jeg ikke på grunn av legenes anbefalinger, sa Bolsonaro, som for anledningen var iført munnbind, til pressen tirsdag.

WHO med hilsen

Under en pressekonferanse tirsdag, ønsket Verdens helseorganisasjon presidenten god bedring:

- Vi ønsker Brasils president, Bolsonaro, god bedring og håper han snart blir frisk sånn at han kan lede landet sitt på best mulig måte i denne tøffe perioden, sa generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus på vegne av WHO.

Bagatelliserer viruset

Siden begynnelsen av epidemien har Bolsonaro nedtonet coronaviruset, som han omtaler som «en liten influensa», og ignorert regler om sosial distansering og bruk av munnbind.

Presidenten selv har flere ganger opptrådt i offentligheten uten munnbind, og gitt klemmer til publikum.

I tillegg til å bagatellisere den dødelige smitten, har Bolsonaro har ved flere anledninger også deltatt i demonstrasjoner mot de virustiltakene som landets delstater har innført, og hevder at restriksjonene ødelegger landets økonomi.

Presidenten har også sparket flere helseministre fordi de ønsket å innføre ulike smitteverntiltak i landet.

TESTET: Brasils president Jair Bolsonaro er testet for coronaviruset etter at han viste symptomer på å være smittet. Vis mer

Hardest rammet

Brasil er hardest rammet i verden etter USA med over 65.000 døde og over 1,6 millioner smittede. Det er forventet at tallene vil overstige USA i løpet av juli. Det skriver CBS News.

Ifølge The Guardian tok det brasilske helsedepartementet fredag ned ei nettside med oppdaterte tall for smittede og døde av coronaviruset. Dagen etter var nettstedet tilbake, men uten oppsummerte tall på landsbasis.

Til tross for at coronaviruset fremdeles herjer i store deler av Brasil, har landet startet gjenåpningsprosessen.

Rio de Janeiro åpnet sine barer forrige uke, og denne uka følger Brasils mest folkerike by, São Paulo, etter. Barer og restauranter kan være åpne i seks timer om dagen med redusert antall kunder og sosial distansering.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!