President Collina

Til Chirac, Schröder, Blair og dere andre: Slutt med tøvet. Det Europa trenger, er en dommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): De leter i feil divisjon, de som skal ha ny bestyrelse i den europeiske unionen. Glem politikere med klippekort til rundebordskonferansene i Brussel når EUs ledere nå leter med lys og lykte etter en akseptabel kandidat som president i EU-kommisjonen. For Europa har bare én som kan smile skrått av en Jacques Chirac når han skrur på sin franske arroganse, elegant kledd i la langue. Verdensdelen har bare én som nikkende og smilende kan høre på ordflommen til en Tony Blair, og la ham forstå at det trolig er i hans egen interesse å holde kjeft. Europa har bare én som med autoritet kan fortelle en Gerhard Schröder at penger ikke er alt, når penger skal veies i politisk innflytelse. Og Europa har trolig bare én som kan fortelle en Silvio Berlusconi at det ikke er god folkeskikk å både være statsminister, eie og kontrollere det meste av nasjonale nyhetsmedier, og forsøke å styre domstolene. Skjønt det siste kanskje er usikkert.

DET ENESTE

mannfolket i Storbritannia er ikke lenger Margaret Thatcher, slik salig Ronald Reagan en gang sa. Det eneste mannfolket i Europa er Pierluigi Collina, fotballdommeren med demoniske øyne og velprøvd autoritet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer