President Collina

Til Chirac, Schröder, Blair og dere andre: Slutt med tøvet. Det Europa trenger, er en dommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): De leter i feil divisjon, de som skal ha ny bestyrelse i den europeiske unionen. Glem politikere med klippekort til rundebordskonferansene i Brussel når EUs ledere nå leter med lys og lykte etter en akseptabel kandidat som president i EU-kommisjonen. For Europa har bare én som kan smile skrått av en Jacques Chirac når han skrur på sin franske arroganse, elegant kledd i la langue. Verdensdelen har bare én som nikkende og smilende kan høre på ordflommen til en Tony Blair, og la ham forstå at det trolig er i hans egen interesse å holde kjeft. Europa har bare én som med autoritet kan fortelle en Gerhard Schröder at penger ikke er alt, når penger skal veies i politisk innflytelse. Og Europa har trolig bare én som kan fortelle en Silvio Berlusconi at det ikke er god folkeskikk å både være statsminister, eie og kontrollere det meste av nasjonale nyhetsmedier, og forsøke å styre domstolene. Skjønt det siste kanskje er usikkert.

DET ENESTE

mannfolket i Storbritannia er ikke lenger Margaret Thatcher, slik salig Ronald Reagan en gang sa. Det eneste mannfolket i Europa er Pierluigi Collina, fotballdommeren med demoniske øyne og velprøvd autoritet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.