President i 40 minutter

AUSTIN, TEXAS (Dagbladet): George W. Bush ble i går natt utropt som USAs 43. president i drøye 40 minutter. I dag forsikret han pressen i Austin om at han har tenkt å være president i de kommende fire år ved å vinne Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge kilder var George W. Bush avslappet da han sent på valgnatta fikk en telefon fra Al Gore hvor Gore ga beskjed om at opptelling av stemmer i Florida ikke ville bli godtatt.

- Du gjør bare det du må gjøre, svarte Bush rolig og har overlatt til sine medarbeidere å fortsette ordkrigen mot demokratene.

- Bush fortalte Al Gore at han var et fint menneske og at han respekterte ham. Han sa også at han forsto at det var vanskelig for Al Gore og familien hans, og ba ham hilse Tipper så mye, opplyste talskvinnen til Bush Karen Hughes.

Nesten-president

Valgnatta ventet 20 000 Bush-fans forgjeves på at nesten-president, eller tidligere president som noen spøkefullt sier, skulle dukke opp. Bush var klar til å holde sin store seierstale, men telefonsamtalen fra Gore satte en stopper for det. I dag møtte han pressefolk i Austin for å svare på spørsmål før han lukker døra i påvente av et endelig og pålitelig resultat.

- Jeg fikk to telefoner fra Al Gore og vi hadde en fin diskusjon. Valgnatta var virkelig et historisk øyeblikk. Utsettelsen vil bli ordnet raskt, og jeg er overbevist om at Dick Cheney og jeg vil vinne Floridas 25 valgmannstemmer, sa Bush som virket uvanlig avslappet. Han førte seg også med mer verdighet enn det han pleier å gjøre.

Matet dyra

George W. Bush gikk til sengs ved halv fire-tida på valgnatta, men sto opp klokka åtte som vanlig og ga hunden og kattene mat slik hans rutine er.

Så kokte han kaffe til seg selv og foreldrene før de dro tilbake til Houston. resten av formiddagen gikk med til å svare på e-post og telefoner.

- Jeg har forstått det slik at vi får beskjed om stemmetallet i Florida i morgen ettermiddag, sa Bush og fortsatte:

- Vi har bedt tidligere utenriksminister James Baker om å reise til Florida og overvåke den nye opptellingen. Amerikansk demokrati har vist sin styrke i dette valget, og jeg vil takke alle som har stemt. Cheney og jeg skal gjøre vårt ytterste for å forene nasjonen og bringe folk sammen etter det mest spennende valg i nasjonens historie.

President-stil

Det er åpenbart at Bush har begynt å oppføre seg som han USAs president. Han har aldri trodd at Florida skulle glippe til Gore, og er derfor helt rolig foran morgendagens nye opptelling av stemmene i Florida.

Så langt leder Bush med rundt 1700 stemmer. Samtid blir 17 000 stemmer annullert i ett av Floridas distrikt fordi folk stemte på to personer i stedet for en. Stemmeseddelen forvirret velgerne, er unnskyldningen.

I Austin er det iskaldt til Texas å være. Onde tunger sier at det er værgudenes hevn over utålmodig og uetterrettelig presse, presidentkandidater som ingen vil ha og et varsel om at USAs valgsystem ikke er i pakt med sin tid.

<B>HÅPER PÅ SEIER:</B> George W. Bush og visepresident Dick Cheney møtte pressen utenfor republikanerens hjem i Austin, Texas i dag.
SKUFFELSE: To av tilhengerne til George W. Bush i dyp skuffelse over at meldingen om at Bush hadde vunnet ikke var riktig. De to var til stede ved republikanernes valghovedkvarter i Austin, Texas.