Donald Trump

- President igjen i august

Donald Trump forteller folk i kretsen rundt seg at han tror han vil bli gjeninnsatt som USAs president i august, skriver den svært anerkjente New York Times-journalisten Maggie Haberman.

SJOKKERER: USAs forrige president, Donald Trump, har sagt til folk rundt seg at han tror han blir president igjen i august, ifølge New York Times-journalisten Maggie Haberman. Foto: MANDEL NGAN / AFP
SJOKKERER: USAs forrige president, Donald Trump, har sagt til folk rundt seg at han tror han blir president igjen i august, ifølge New York Times-journalisten Maggie Haberman. Foto: MANDEL NGAN / AFP Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): USAs forrige president, Donald Trump, har gang på gang feilaktig hevdet at valget ble stjålet fra ham helt siden han tapte mot Joe Biden i november i fjor.

Under en QAnon-konferanse i Dallas i helga anbefalte blant annet Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver, Michael Flynn, at USAs militære gjennomførte et kupp liknende det som har skjedd i Myanmar for å gjeninnsette Trump.

QANON: Donald Trumps første nasjonale sikkerhetsrådgiver, eks-general Michael Flynn sa dette under et møte QAnon-tilhengere. Vis mer

- Til flere personer

- Trump har sagt til flere personer han er i kontakt med, at han regner med å bli gjeninnsatt i August (nei, det er ikke sånn det fungerer, men deler bare informasjon), skriver Haberman på Twitter.

Hun har dekket Trump tett i flere tiår for New York Times og andre aviser og regnes som en av journalistene med best kilder i kretsen rundt ham.

Haberman forklarer også at Trumps påstand må ses i sammenheng med den pågående kriminaletterforskningen i New York mot Trump-organisasjonen. Nylig ble en storjury samlet for å gå gjennom bevismaterialet og vurdere om det grunnlag for å tiltale Trump eller andre i organisasjonen.

Mulig tiltale

- Dette skjer ikke i et vakum. Det skjer fordi han står overfor en mulig tiltale fra statsadvokaten på Manhattan, skriver Haberman.

Den siste tida har selskaper igjen gjennomgått stemmesedlene i delstater Trump hevder han vant, som Arizona og Georgia. Det er ikke lagt fram noe dokumentasjon for omfattende valgfusk til tross for mange runder med omtellinger og rettsmøter. Likevel har Trump fortsatt å snakke om disse gjennomgangene av stemmesedlene i uttalelser nylig.

NOK ER NOK: Fox News-programleder Laura Ingraham, har framstått som en varm forsvarer og tilhenger av Donald Trump i lang tid. Her får hun nok av ekspresidenten. Video: Fox News. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Men han sender ikke ut disse uttalelsene om «revisjoner» i delstater bare for moro skyld. Han har vært laserfokusert på dem, ifølge flere folk som har snakket med ham (i tillegg til det Washington Post rapporterte for noen uker siden), skriver Haberman på Twitter.

Ideen om at Trump på et eller annet vis skal kunne bli gjeninnsatt som president i august er blitt mye diskutert i mer ytterliggående konservative medier de siste månedene, skriver Business Insider.

Putesjefen

Den kjente Trump-støttespilleren og toppsjefen for puteselskapet MyPillow, Mike Lindell, har vært en av de mest profilerte tilhengerne av denne konspirasjonsteorien.

en podkast med Trumps tidligere seniorrådgiver Steve Bannon, i slutten av august, sa Lindell at han hadde så mye dokumentasjon at høyesterett ville omgjøre valgresultatet.

- Donald Trump vil være tilbake i august, sa Lindell.

Ingen av de mange titalls søksmålene Trump-leiren forsøkte seg på etter valgnederlaget, vant fram i rettssapparatet.

Også Trumps tidligere advokat, Sidney Powell, brakte opp ideen på QAnon-konferansen i Dallas i helgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer