- President Janukovitsj er åpenbart livredd for hva som kan komme til å skje

Dagbladets team i Ukraina om de desperate grepene mot demonstrantene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KIEV/OSLO (Dagbladet): Mens by etter by i det vestlige Ukraina ble overtatt av opposisjonen i går, fortsatte voldsomme demonstrasjoner i landets hovedstad Kiev i natt.

Livredd - Jeg ble skutt på med tåregass da jeg tok bilder, og det virker som at politiet har satt inn støtet mot demonstrantene, sier Dagbladets fotograf Henning Lillegård i Kiev.

- Opposisjonen har tatt hele Vest-Ukraina, og president Janukovitsj er åpenbart livredd for hva som kan komme til å skje, sier Lillegård.

I vinduet over kan du i løpet av natta følge demonstrantene direkte. Det kan stadig høres en rekke smell, og flammene lyser opp natta.

Ifølge RT kaster demonstrantene bensinbomber, stein og fyrverkeri mot politiet, mens politifolkene svarer med gummikuler og sjokkgranater.

Mister kontrollen Det lokale politiet i en rekke byer er i en dramatisk skvis mellom å være lojale mot sentralregjeringen og president Janukovitsj, og å gi sin støtte til lokalbefolkningen som de er en del av.

I den vest-ukrainske «hovedstaden» Lviv skal det lokale sikkerhetspolitiet Berkut ha oppløst seg selv, og alle skal kollektivt ha sagt opp sine stillinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer