Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- President Janukovitsj har lovet å gå av

Ukrainsk parlamentariker gir demonstrantene håp etter flere motstridende meldinger.

HAR LOVET Å GÅ AV: Ukrainas president Viktor Janukovitsj har lovet å gå av, ifølge parlamentariker. Foto: AFP Photo/Genya Savilov/NTB Scanpix
HAR LOVET Å GÅ AV: Ukrainas president Viktor Janukovitsj har lovet å gå av, ifølge parlamentariker. Foto: AFP Photo/Genya Savilov/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): President Viktor Janukovitsj har lovet å trekke seg som president, sier den ukrainske parlamentarikeren Mykola Katerynchuk til nyhetsbyrået AFP.

Demonstrantene har vunnet fram nye områder av Kiev i dag, og har blant annet fått kontroll over viktige områder der statsapparatet og presidentkontoret befinner seg.

Samtidig opplyste de ukrainske sikkerhetsstyrkene at de stiller seg på opposisjonens side.

Innenriksdepartementet, der sikkerhetsstyrkene er underlagt, sier at det støtter «raske endringer» og henstiller befolkningen om å bidra til å trygge sikkerhet og opprettelsen av et «uavhengig, demokratisk og rettferdig, europeisk» land.

Departementet gjør det også klart at det utelukkende tjener det ukrainske folket og helt og fullt deler befolkningens sterke ønske om raske endringer.

Nasjonalforsamlingen i landet vedtok fredag å avsette innenriksminister Vitalij Zakhartsjenko, som opposisjonen misliker sterkt og anklager for å ha gitt politiet ordre om å skyte mot demonstrantene.

Men meldingen om at president Janukovitsj går av kommer etter en rekke motstridende meldinger i dag.

Blant annet kom det meldinger om at opposisjonslederen Julia Timotsjenko hadde blitt løslatt, men dette ble etterhvert rettet.

Bakgrunnen for disse meldingene er at Ukrainas parlament med et overveldende flertall vedtok å løslate Timosjenko umiddelbart - uten at det krevde godkjenning fra president Viktor Janukovitsj.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!