Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump tar æren for OL:

- President Moon sa at uten meg hadde OL blitt en total katastrofe

En offensiv Donald Trump talte under valgmøte i Pennsylvania.

TAR ÆREN: Donald Trump hevder Sør-Koreas president Moon Jae-in fortalte ham at han hadde æren for at OL ble en suksess. Foto: AP Photo / Carolyn Kaster / NTB scanpix
TAR ÆREN: Donald Trump hevder Sør-Koreas president Moon Jae-in fortalte ham at han hadde æren for at OL ble en suksess. Foto: AP Photo / Carolyn Kaster / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til søndag talte Donald Trump under et valgmøte i Pennsylvania, og det var en svært offensiv og blid president som sto på talerstolen.

Valgkampmøtet var for republikaneren Rock Saccone, som stiller til valg i delstaten.

- Ingen buing

En av de første tingene Trump tok tak i var naturlig nok Nord-Korea. Trump har som kjent sagt ja til å møte den nordkoreanske lederen Kim Jong-un.

- Sør-Korea kom til meg etter å ha vært i Nord-Korea for å snakke med Kim Jong-un, sa Trump til buing fra publikum.

- Nei nei, nå må vi være positive. Etter møtet kan dere kanskje gjøre det (bue, journ.anm.), men ikke nå.

Han understreket at han mener det har vært framgang med Nord-Korea på grunn av at USA har vist styrke og lagt press på det lukkede diktaturet.

Videre sa Trump at USA «tar seg av ting», før han tok æren for at OL ble en suksess.

- Vi gjorde en fantastisk jobb med OL. Faktisk så sa president Moon at uten Donald Trump hadde OL vært en total katastrofe, sa Trump.

- Det er sant. Jeg kan like godt si det. Ingen andre kommer til å si det. Det er litt vanskelig å selge billetter når du tror du kommer til å bli truffet av en atombombe.

Presidenten la så til at han synes Sør-Korea hadde gjort en god jobb under OL, og at han synes det var «flott å se at Nord-Korea deltok».

- Sender ikke missiler

Han sa også at han har stor tro på at møtet mellom ham og Kim vil bli en «enorm suksess».

- De sender ikke missiler nå. Jeg tror på dem. Jeg tror de vil ha fred. Jeg mener det er på tide, sa Trump

Trump understreket at han mener det har hjulpet at USA har vist styrke

- Vi har hatt et problem i mange år med Nord-Korea. President Obama sa det var det største problemet vi hadde, sa Trump.

Trump er forøvrig ikke den første presidenten som får en invitasjon av Nord-Koreas leder. Både Bill Clinton, George W. Bush og Barack Obama har blitt invitert, skriver CNN.

Men Trumps tre forgjengere sa alle nei til et møte.

Trump skrøt også av det han har fått til den siste tiden, som de nye tollsatsene på stål og aluminium, som Trump innførte til tross for til dels sterke advarsler.

- Jeg fleipet

Naturligvis hadde Trump også noen spark til, som han selv omtaler det, de «falske mediene».

For en uke siden kommenterte Trump den kinesiske grunnlovsendringen som nylig ble vedtatt, noe som i praksis gjør at president Xi Jinping kan sitte på livstid.

Under en tale til en gruppe republikanernes økonomiske bidragsytere sa Trump at han synes det er flott at Xi Jinping nå er president på livstid i Kina.

- Han er nå president på livstid. President på livstid. Og han er storartet. Jeg synes det er flott. Kanskje vi prøver det her en dag, sa Trump.

- FANTASTISK: President Donald Trump hyller sin kinesiske kollega Xi Jinping på et lukket møte for sine støttespillere. Trump er dypt imponert over at Xi kan være president på livstid. Video: CNN Vis mer

Det Trump ikke visste var at det ble gjort opptak av talen. Det opptaket mottok CNN i etterkant, og de publiserte det.

Det fikk store overskrifter, men under nattas tale gikk en offensiv, og smilende, Trump ut mot medienes dekning.

- Det var jo bare en fleip. Alle lo og så plutselig snakker mediene om «Trumps diktatoriske trekk», sa Trump.

Som også lanserte et splitter nytt slagord, fordi det han brukte under valgkampen, «Make America Great Again», er utdatert. Årsaken er selvsagt at Trump mener at han lyktes i å nå sitt mål.

- Vi kan ikke bruke det mer, fordi nå har jeg gjort det. Det nye slagordet blir «Keep America Great», sa Trump

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling