President Mugabe innblandet i dødsulykke

En person ble drept og 15 andre skadd da bil-kortesjen til president Robert Mugabe i Zimbabwe kjørte inn i en buss, sier politiet.

PÅKJØRSEL:Zimbabwes president Robert Mugabe kjører til sin hjemby med et stort følge når han er på besøk. Den som ikke kommer seg av veien når Mugabe kommer, utsetter seg for stor fare. Her ankommer han parlamentet i Harare. Foto: AP / Scanpix / Tsvangirayi Mukwazhi
PÅKJØRSEL:Zimbabwes president Robert Mugabe kjører til sin hjemby med et stort følge når han er på besøk. Den som ikke kommer seg av veien når Mugabe kommer, utsetter seg for stor fare. Her ankommer han parlamentet i Harare. Foto: AP / Scanpix / Tsvangirayi MukwazhiVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wayne Bvudzijena, en talsmann for politiet, sier søndagens ulykke skjedde fordi bussen ikke vikte for president Mugabes biler raskt nok. En av bilene i presidentens kortesje traff da bussen, som var full av pendlere. Det skjedde ute på landsbygda nær byen Zvimba, melder BBC. Dette er presidentens hjemby.

President Mugabe reiser vanligvis rundt med et følge på rundt 10 biler. Blant disse er presidentens limousine, motorsykler, politibiler og militære kjøretøy.  

Politiet sier at buss-sjåføren ikke tok hensyn til sirenene og blinklysene. Det førte til et hodestups sammenstøt mellom bussen og en politibil.

- En passasjer i pendler-bussen døde på stedet, mens 15 passasjerer i begge kjøretøy ble skadd i ulykka, fortalte Bvudzijena til nyhetsbyrået AFP.

Han oppfordret alle kjørende til å vike og stanse i veikanten når de hører serener og ser blinkende blå og røde lys.

To uker tidligere kjørte en motorsykkel i presidentens følge ned og drepte en hjemløs  mann under et annet besøk i hans hjemby.