Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brasil:

President postet tissevideo på Twitter

Videoen fra karnevalet São Paulo ble sendt til presidentens 3,5 millioner følgere på Twitter i et forsøk på å vekke mistillit til karnevalet.

KARNEVAL: Da Brasils president Jair Bolsonaro postet spørsmålet på Twitter, lot ikke reaksjonene vente på seg. Video: Twitter, Emilie Rydning og Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brasils Twitter-brukere mottok tirsdag kveld en spesiell video fra landets president hvor en mann tisser på en annen foran en gruppe mennesker.

Innen onsdag morgen hadde videoen fått inn mer enn 35 000 kommentarer.

Den ble i dag fulgt opp med den bisarre kommentaren fra president Jair Bolsonaro: - Hva er en «golden shower»?

TVITRET: Brasils president la ut denne videoen på Twitter av en mann som tisser på en annen under karnevalet São Paulo. Foto: Skjermdump.
TVITRET: Brasils president la ut denne videoen på Twitter av en mann som tisser på en annen under karnevalet São Paulo. Foto: Skjermdump. Vis mer

- Må vise sannheten

Videoen er fra Brasils årlige karneval São Paulo og skal ha vært et forsøk på å diskreditere karnevalet som har vært preget av protester mot Bolsonaros høyreorienterte politikk og generell latterliggjøring av presidenten.

- Jeg følte meg ikke komfortabel med å poste videoen, men vi må vise sannheten slik at folket er klar over prioriteringene deres, sier Bolsonaro, ifølge avisa The Independent, og legger til at det er dette gatefestene på karnevalet er blitt til.

Bolsonaro har blant annet fått kallenavnet «Tropenes Trump» med henvisning til hans konservative politikk.

Dårlig representasjon

Brasilianerne var raske med å uttrykke misnøye med presidentens post som de mener er en dårlig representasjon av karnevalet.

- Jeg hadde så mange flotte opplevelser på karnevalet, så kommer jeg over DEN posten fra presidentens Twitter-konto som helt sikkert følges av mange barn, skriver TV-reporter Astrid Fontenelle på Twitter.

Flere brukere har gitt uttrykk for at de kommer til å rapportere presidentens post som upassende.

Trumps «golden shower»

Det er for så vidt ikke bare Brasils president som har rotet seg borti forbindelser med tissevideoer.

Donald Trump skapte også overskrifter i 2017 etter rykter om at han skal ha laget sin egen tissevideo med prostituerte på et hotell i Russland.

Disse ryktene kommer fra et dokument kjent som «Steele-dossieret». Christopher Steele er en tidligere britisk etterretningsoffiser og Russland-ekspert som samlet 17 ulike rapporter om Trumps tilknytninger til Russland.

En av beskyldningene i dokumentet er at Trump skal ha leid presidentsuiten i hotellet Moscow Ritz Carlton hvor Barack og Michelle Obama hadde overnattet.

Deretter hyret han et par prostituerte til å gi han en «golden shower» i senga hvor den tidligere presidenten hadde sovet.

Ifølge en av kildene i dossieret, var hotellrommet overvåket av Russland sin sikkerhetstjeneste - og videoen skal selvsagt ha blitt brukt som utpressingsmateriale overfor den framtidige presidenten.

Det er verdt å merke seg at vi ikke vet med sikkerhet om denne videoen eksisterer og at USAs president har nektet for å ha vært sammen med prostituerte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!