PUTINS TIGERE: Den russiske presidenten Vladimir Putin har sluppet fri flere sibiriske tigere i løpet av de siste årene. Denne tigeren er fotografert ved et russisk senter for rehabilitering av dyr i 2013. Foto: AP Photo/RIA Novosti, Alexei Nikolsky, Presidential Press Service
PUTINS TIGERE: Den russiske presidenten Vladimir Putin har sluppet fri flere sibiriske tigere i løpet av de siste årene. Denne tigeren er fotografert ved et russisk senter for rehabilitering av dyr i 2013. Foto: AP Photo/RIA Novosti, Alexei Nikolsky, Presidential Press ServiceVis mer

President Putins tiger drepte og spiste bjørn

Ikke første gang «president-tigerne» skaper overskrifter med sine etegilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russlands president Vladimir Putin var med på å GPS-merke og slippe fri tre tigere i mai i fjor. Nå har en av dem drept og spist en bjørn, skriver The Moscow Times. De siterer nyhetsbyrået Interfax på hendelsen.

- Ikke så mye igjen Det var ansatte ved en nasjonalpark i den russiske Amur-regionen, som oppdaget den sibirske tigerens kulinariske triumf.

- Det var ikke så mye igjen av Boris' festmåltid innen vi var kommet til stedet, så det er vanskelig å si om det var en brunbjørn eller en asiatisk svartbjørn, sier en av sjefene ved nasjonalparken, Vyacheslav Kastrikin, til Interfax.

Putin har lenge jobbet for å bli kjent som dyrenes venn, og han blir ofte avbildet sammen med firbente av ulike slag. Til sin 56-årsdag fikk han en tigerunge i gave.

Motstandere av presidenten har kritisert ham og argumentert for at hans kjærlighet til de firbeinte er et spill for galleriet.

Flere tiger-angrep De tre tigerne som ble sluppet fri i mai skal ha blitt funnet sultne og i dårlig forfatning i skogen.

SLUPPET FRI: Her er president Vladimir Putin fotografert mens han holder hodet til tigeren Kuzya, som blir GPS-merket. Deretter ble det da 19 måneder gamle dyret sluppet fri i villmarken. Foto:  AP Photo/Alexei Druzhinin / TT
SLUPPET FRI: Her er president Vladimir Putin fotografert mens han holder hodet til tigeren Kuzya, som blir GPS-merket. Deretter ble det da 19 måneder gamle dyret sluppet fri i villmarken. Foto: AP Photo/Alexei Druzhinin / TT Vis mer

De ble tatt inn i varmen av dyrevenner som lærte dem å jakte, før de ble sluppet fri igjen.

Boris er ikke den eneste av de tre som har skapt overskrifter etter å ha returnert til villmarken.

Kuzya sikret seg sine femten minutter in rampelyset da han i desember i fjor ble fanget på infrarødt kamera mens kan spiste en hund i Kina, etter å ha krysset grensen til nabolandet.

Da han hadde spist ferdig, vandret han tilbake til Russland.

I oktober meldte nyhetsbyrået Xinhua News Agency at en av annen av Putins tigere, Ustin, hadde angrepet et hønsehus og forsynt seg med fem høner i det nordøstlige Kina. Den skal også ha drept 15 geiter.