Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

President skiller seg for å la kona stille til valg

Omgår loven ved å ta ut skilsmisse.

SKILLES: Førstedame Sandra Torres de Colom håper å bli landets neste president. Derfor må hun skille seg fra sin mann, president Alvaro Colom. Foto:  AFP PHOTO/Johan ORDONEZ
SKILLES: Førstedame Sandra Torres de Colom håper å bli landets neste president. Derfor må hun skille seg fra sin mann, president Alvaro Colom. Foto: AFP PHOTO/Johan ORDONEZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guatemalas president Alvaro Colom har fått innvilget skilsmisse fra sin kone Sandra Torres. Dermed kan hun stille som kandidat i det kommende presidentvalget.

Colom og Torres leverte søknad om skilsmisse i mars for å kunne omgå loven som sier at personer i familie med den sittende presidenten ikke kan stille til valg.

Colom selv kan ikke stille til gjenvalg. Guatemalske medier opplyser at paret nå har fått innvilget skilsmissen etter at en familiedomstol har avvist klagene fra flere opposisjonspolitkere, som kaller skilsmisseprosessen for et bedrageri.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media