SKUTT I ARMEN: Her ligger Mauritanias president Mohamed Ould Abdel Aziz lettere skadd på Ksar militære sykehus i Noukchott, før han ble fløyet til Paris for ytterligere behandling. Foto: AP Photo/Agence Mauritanienne de l'Information/NTB Scanpix
SKUTT I ARMEN: Her ligger Mauritanias president Mohamed Ould Abdel Aziz lettere skadd på Ksar militære sykehus i Noukchott, før han ble fløyet til Paris for ytterligere behandling. Foto: AP Photo/Agence Mauritanienne de l'Information/NTB ScanpixVis mer

President skutt av sine egne soldater ved en feil

Bare timer etterpå dukket Mauritanias president opp på statlig TV for å forsikre alle om at det var et uhell. Andre mener det ligger noe annet bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På statlig TV forsikret Mauritanias president Mohamed Ould Abdel Aziz om at han er i form etter å ha blitt skutt i går kveld, melder CNN.

- Jeg kan forsikre alle om at helsen min er god etter hendelsen, som ved en feil ble utført av en hærenhet på en uasfaltert vei nær Touela. Alt er bra, sa han.

Attentat-spekulasjoner President Aziz var raskt ute fordi det fort dukket opp spekulasjoner om det kunne dreie seg om et attentat.

Øyenvitner forteller til nyhetsbyrået Mauritania News at soldatene skjøt rettede skutt og deretter løp avgårde. Mauritania har lenge vært ansett som et ustabilt land, og får stadig trusler fra al Qaida.

Men myndighetene kaller det hele et tilfelle av «friendly fire», og ifølge kommunikasjonsminister Hamdi Ould Mahjoub åpnet regjeringssoldater ved en feil ild mot presidentens bilkortesje i utkanten av hovedstaden Nouakchott.

- De gjenkjente ikke kortesjen hans. Han er lettere såret, og det er ikke fare for livet hans, sa han i går kveld.

Fløyet til Paris Presidenten ble operert på et militært sykehus i Mauritanias hovedstad Nouakchott og har fått fjernet en kule fra kroppen, ifølge sikkerhetskilder. I ettermiddag ble han fløyet til Paris der han skal få ytterligere behandling.

Abdel Aziz kom til makten i et kupp i 2008 og stilte til valg og vant året etter. Til tross for at han ble valgt i 2009, beskriver CIA landets lederskap som en militær junta, ifølge BBC.

Vestlige land ser ham likevel som en alliert i kampen mot al Qaida i regionen.

Mauritania gjennomførte blant annet en rekke militære operasjoner mot militante islamister i nabolandet Mali, før det ble splittet i to og store områder kom under kontroll av militante islamister med bånd til al-Qaida.