Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trumps første utenlandsreise

President Trump skal holde tale om radikal islamisme i Saudi-Arabia

Det skal utslettes fra jordens overflate, slo Donald Trump fast i sin første tale som USAs president. Nå reiser han til Saudi-Arabia for å snakke om radikal islamisme. 

Besøker Saudi-Arabia: Denne måneden besøker Donald Trump Saudi-Arabia på sin første utenlandstur som USAs president. Foto: AP /Pablo Martinez Monsivais
Besøker Saudi-Arabia: Denne måneden besøker Donald Trump Saudi-Arabia på sin første utenlandstur som USAs president. Foto: AP /Pablo Martinez Monsivais Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne måneden besøker Donald Trump Saudi-Arabia, Israel og Vatikanet på sin første utenlandstur som USAs president.

Under besøket i Saudi-Arabia skal Trump holde en tale om radikal islamisme.

Det opplyste Det hvite hus tirsdag, ifølge den amerikanske avisa Time.

- Talen vil være inspirerende, men likevel direkte om behovet for å møte radikale ideologier. Målet er at talen skal forene den brede muslimske verden mot fiender av all sivilisasjon, og at den skal demonstrere USAs engasjement for våre muslimske partnere, sier Trumps sikkerhetsrådgiver Herbert Raymond McMaster.

Uklar deltakelse

I januar innførte Donald Trump et innreiseforbud for mennesker med statsborgerskap fra sju forskjellige land: Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria. Forbudet ble imidlertid stoppet av domstolene.

I ettertid har Trump revidert innreiseforbudet og fjernet Irak fra listen, og kjemper nå i retten for å få gjennom det omstridte innreiseforbudet.

Det er usikkert om statsledere fra noen av de sju muslimske landene vil være tilstede under Trumps besøk i Saudi-Arabia.

Ifølge McMaster vil Trump holde talen sin under en lunsj med en rekke muslimske ledere, men McMaster ville ikke svare på spørsmål om hvilke statsledere som vil være tilstede, skriver Time.

SVARTE TILBAKE: Her er komikeren Stephens Colberts respons til Trump som har vært ute og twitret om ham og «The Late Show». Video: CNN Vis mer

Har invitert omstridt president

Ifølge Associated Press (AP) har Saudi-Arabia invitert Sudans omstridte president Omar Hassan al-Bashir til møtet med Trump, noe som er oppsiktsvekkende siden Hassan al-Bashir beskyldes for krigsforbrytelser i hjemlandet sitt, skriver AP.

Donald Trump er kjent for å bruke sterk retorikk om radikal islam.

I sin første tale som president, sa han at radikal islamisme skal utslettes fra jordens overflate, skriver NTB.

Det er knyttet stor spenning til Trumps første utenlandstur som president, som skjer i slutten av mai.

SELVSKRYT: For å vise hva han har fått til i løpet av sine første 100 dager som president, har Donald Trump og hans gjeng laget en skrytevideo. VIDEO: CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!