- President var «serie-sexovergriper»

Lørdag protesterte 5000 fordi Israels tidligere president slipper tiltale for voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels avgåtte president Moshe Katsav var en «serie-sexovergriper», sier landets riksadvokat.

Lørdag demonstrerte over 5.000 mennesker i Tel Aviv mot avtalen Katsav har inngått med påtalemyndigheten, som gjør at han slipper å gå i fengsel.

Mot å si seg skyldig i seksuell trakassering og gå av som president, slipper 61-åringen tiltalen om voldtekt som har en strafferamme på 16 års fengsel.

Den israelske riksadvokaten Menachem Mazuz begrunner beslutningen om å droppe voldtektstiltalen med «mangel på tilstrekkelig solide beviser».

Mazuz sparte imidlertid ikke på kruttet da han lørdag kveld kommenterte saken på israelsk fjernsyn.

- Etterforskningen har avslørt et konstant mønster når det gjelder Moshe Katsavs oppførsel i sine ulike stillinger, sa Mazuz.

- Vi innså at vi sto overfor en mann som opp gjennom årene har opptrådt som en serie-sexovergriper, sa Mazuz.

(NTB)

SLIPPER VOLDTEKTSTILTALE: Tidligere president i Israel, Moshe Katsav (innfelt), slipper voldtektstiltale mot å erklære se skyldig i seksuell trakassering. Det protesterte 5000 mot i Tel Aviv lørdag kveld. Foto: PAVEL WOLBERG/EPA/SCANPIX.
SLIPPER VOLDTEKTSTILTALE: Tidligere president i Israel, Moshe Katsav (innfelt), slipper voldtektstiltale mot å erklære se skyldig i seksuell trakassering. Det protesterte 5000 mot i Tel Aviv lørdag kveld. Foto: PAVEL WOLBERG/EPA/SCANPIX. Vis mer