Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- President-venn ansvarlig for massakren

Familiefeide kan ligge bak blodigste hendelse Filippinenes historie.

 MULIG FAMILIEGFEIDE:  Døde mennesker lå strødd på bakken da politiet kom fram til et område utenfor byen Ampatuan på øya Mindanao sør i Filippinene i går. Foto: EPA/SCANPIX.
MULIG FAMILIEGFEIDE: Døde mennesker lå strødd på bakken da politiet kom fram til et område utenfor byen Ampatuan på øya Mindanao sør i Filippinene i går. Foto: EPA/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En av president Gloria Arroyos politiske støttespillere blir utpekt som hovedmannen bak mandagens massakre på Filippinene.

46 personer er så langt bekreftet døde i massakren, der familiemedlemmer og tilhengere av en lokalpolitiker ble angrepet på den sørlige øya Mindanao.

Journalister som reiste med følget ble også drept.

- Foreløpige rapporter viser at de som ble bortført og drept først ble stoppet av en gruppe ledet av borgermesteren i Datu Unsay, sier talsmannen for det nasjonale politiet, Leonardo Espina.

Borgermesteren er Andal Ampatuan, medlem av Arroyos Lakas Kampi CMD-koalisjon og sønn av en svært mektig regional politiker som har sikret lokal støtte til presidenten ved tidligere valg.

Unntakstilstand

Letingen etter flere ofre for massakren på Mindanao fortsatte onsdag.

- Letingen vil fortsette i området. Tallet på drepte kan komme til å overstige 50, sier den militære talsmannen oberstløytnant Jonathan Ponce.

Det er erklært unntakstilstand i deler av Filippinene etter mandagens massakre.

Et følge bestående av lokale journalister, advokater og slektninger av en lokal politiker ble bortført av om lag 100 bevæpnede menn.

Familiefeide

Samme dag ble 21 personer funnet døde i provisoriske massegraver eller i veikanten. Tirsdag ble ytterligere 25 lik funnet i en massegrav.

Blant de drepte er Genalyn Tiamzon-Mangudadatu, som var på vei for å nominere ektemannen Esmael Mangudadatu som kandidat i det kommende guvernørvalget.

Massakren, som knyttes til en valgfeide mellom to familier, er den blodigste politiske hendelsen i Filippinenes historie.

(NTB-AFP).

 TREKKES INN:  En politisjef på Filippinene sier nå at en nær politisk allitert av president Gloria Arroyo er ansvarlig for den blodigste valgmassakren i landetshistorie. Arroyas seks års periode som president går ut neste år. Her offentliggjør hun forrige uke at hun ikke tar gjenvalg som partileder. Foto: AFP/SCANPIX.
TREKKES INN: En politisjef på Filippinene sier nå at en nær politisk allitert av president Gloria Arroyo er ansvarlig for den blodigste valgmassakren i landetshistorie. Arroyas seks års periode som president går ut neste år. Her offentliggjør hun forrige uke at hun ikke tar gjenvalg som partileder. Foto: AFP/SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media