ZUMA (67) I SLAG:  Sør-Afrikas nygifte president i slag under World Economic Forum i Davos i forrige uke. Da hadde han klart å holde hemmelig at han var blitt far for 20. gang. FOTO: AP/SCANPIX.
ZUMA (67) I SLAG: Sør-Afrikas nygifte president i slag under World Economic Forum i Davos i forrige uke. Da hadde han klart å holde hemmelig at han var blitt far for 20. gang. FOTO: AP/SCANPIX.Vis mer

President Zuma (67) far for 20. gang

Men verken de tre konene eller forloveden er mor til Thandekile Matina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Sør-Afrikas president Jacob Zuma (67) skal ha blitt far for 20. gang, denne gang sammen med en 39 år gammel kvinne som han verken er gift eller forlovet med.

Regjeringspartiet ANC rykket mandag ut til Zumas forsvar og bekreftet dermed i stor grad påstandene om barnet, hvis mor skal være en skilt kvinne med to døtre. Kvinnen er datter av en venn av president Zuma.

Presidenten er fra før gift med tre kvinner og forlovet med en fjerde. Han er fra før far til 19 barn.

Det nye barnet heter ifølge sørafrikanske medier Thandekile Matina Zuma.- Ikke noe skammelig- Det er ikke noe skammelig i at to voksne har et forhold, het det mandag i en uttalelse fra ANC, og kalte kritikken av Zuma «falsk».


Uttalelsen kalte også saken «en personlig affære» som ikke hadde noe å gjøre med partiets politikk.

- Vi ser ingen sammenheng mellom ANCs politikk mot hiv og aids og presidentens personlige forhold, het det også.

En rekke aviser, andre medier og vanlige innbyggere har kritisert president Zuma for å opptre stikk i strid med partiets oppfordringer om å ha beskyttet sex, siden han selv åpenbart har hatt ubeskyttet sex utenfor ekteskapet.Nygift fot femte gangBarnet skal ha blitt født 8. oktober, men ble først kjent for få dager siden. Det er knapt en måned siden president Zuma sa høytidelig «ja» til sin tredje kone, for øvrig den femte gangen han inngikk ekteskap. Men han er skilt en gang, og en annen kone tok sitt eget liv i 2000. (NTB-DPA).