Presidenten: - Seieren i Slavjansk er ett vendepunkt

Ukrainas president hyller militæret. Nå er flere byer frigjort.

RYDDER: Ukrainske soldater gjennomgår våpen og utstyr de prorussiske styrkene etterlot seg i Slavjansk da de rømte byen. Foto: AP Photo/Dmitry Lovetsky/NTB Scanpix
RYDDER: Ukrainske soldater gjennomgår våpen og utstyr de prorussiske styrkene etterlot seg i Slavjansk da de rømte byen. Foto: AP Photo/Dmitry Lovetsky/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ukrainas president Petro Porosjenko hyller militæret etter at regjeringsstyrkene fikk kontroll over byen Slavjansk.

Den symbolsk viktige seieren ble markert da det ukrainske, og ikke det russiske, flagget igjen vaiet over byen som har vært opprørskontrollert siden april.

Porosjenko understreker i en TV-tale at kampen om landets framtid ennå ikke er over, men hyller alle som var involvert i det Kiev mener var en frigjøring av byen, melder BBC.

- Dette er ingen total seier, og det er ikke tid for fyrverkeri ennå. Men renskingen av Slavjansk for gjenger som er væpnet til tennene er av enorm symbolsk viktighet, sier presidenten.

- Dette er starten på et vendepunkt i kampen mot opprørerne, sier han.

Ukrainske soldater fikk lørdag kveld igjen kontroll over den strategisk viktige byen Slavjansk, som har vært opprørskontrollert siden april. Den huser ett av Ukrainas største våpenlager.

Kramatorsk er en viktig by nord i Donetsk Oblast med 165.000 innbyggere.

- Militæroperasjonen for å befri Slavjansk og Kramatorsk er over, sier innenriksminister Arsen Avakov.

Han sier at opprørerne også er drevet ut av Gorlivka, en by på 260.000 innbyggere sør for Slavjansk. Flere opprørere skal ha flyktet til Donetsk, der det skal holdes en støttemarkering for de prorussiske separatistene på Lenin-plassen søndag.
(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer