Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presidenten bekrefter: Avtale inngått etter opprør i Elfenbenskysten

Soldater hadde kontroll på tre byer i landet. 

AVTALE: Issiaka Ouattara, talspersonen for soldatene, snakker til journalister etter at de har forhandlet med myndighetene. Foto: AFP / NTB Scanpix 
AVTALE: Issiaka Ouattara, talspersonen for soldatene, snakker til journalister etter at de har forhandlet med myndighetene. Foto: AFP / NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Elfenbenskystens president forteller i en TV-sendt tale at en avtale er inngått med soldatene som har gjort opprør i landet.

Nytt opprør

Siden fredag har soldater hatt kontroll over tre byer i det vestafrikanske landet.

Ifølge Reuters skal uroen imidlertid ha startet igjen. Soldater skal ha åpnet ild mot en bygning som landets forsvarsminister befant seg i, kort tid etter at presidenten uttalte at de hadde blitt enig om en avtale.

Startet fredag

Opprøret startet i landets nest største by Bouaké, før opprøret spredte seg til landets største by Abidjan og deretter videre til Karhogo. Ifølge lokale medier ble det fyrt av skudd ved en militærleir i utkanten av Abidjan.

Årsaken til opprøret var at soldatene blant annet krevde høyere lønn. Det var Reuters som først meldte at soldatene og myndighetene kom til en avtale.

Elfenbenskysten ligger i Vest-Afrika og har omlag 23 millioner innbyggere.

Dagbladet/NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling