Presidenten bortført i pyjamasen

Fullt kaos etter militærkupp i Honduras. Venezuelas president Hugo Chavez truer med å angripe.

DEMONSTRERER: Mange demonstranter protesterer mot kuppet som i dag ble gjort mot Honudras president Manuel Zelaya.  Foto: REUTERS/Oswaldo Rivas
DEMONSTRERER: Mange demonstranter protesterer mot kuppet som i dag ble gjort mot Honudras president Manuel Zelaya. Foto: REUTERS/Oswaldo Rivas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Honduras' president Manuel Zelaya ble pågrepet av soldater i dag, like før landet skulle gjennomføre en omstridt folkeavstemning.

Det var om lag 200 soldater gikk til aksjon mot presidentens hjem i dag morges. Presidentens livvakter kjempet mot soldatene i en halv time før han ble pågrepet, sier Zelaya selv ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Skudd avfyrtSoldatene tok Zelaya med seg fra presidentens bolig til et ukjent sted, fortalte presidentens personlige sekretær Eduardo Reina til Reuters. Reina forteller at det ble avfyrt skudd under aksjonen, men dette er foreløpig ikke bekreftet.

- Vi er i ferd med å utforme en internasjonal protest, sa talsmannen like etter kuppet.

- Vi har fått meldinger om at han har blitt tatt til en militær flyplass, kunne Rafael Alegria, en annen representant for myndighetene i Honduras, fortelle til TV-kanalen Channel 8.

Seinere ble det klart at president Zelaya var flydd ut av landet og til Costa RicaReuters melder at presidenten sist uke sparket lederen for de militære styrkene i landet, fordi han nektet å godta presidentens planer om å gjennomføre en rådgivende folkeavstemning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer