BERYKTET GRUPPE: I tillegg til spesialstyrken Berkut, melder demonstrantene om paramilitære grupperinger med det som kalles for «Titushki». Dette skal være væpnede grupperinger med sivile «pøbler» som jobber på vegne av president Janukovytsj. Foto: AFP Photo/Aris Messinis/NTB Scanpix
BERYKTET GRUPPE: I tillegg til spesialstyrken Berkut, melder demonstrantene om paramilitære grupperinger med det som kalles for «Titushki». Dette skal være væpnede grupperinger med sivile «pøbler» som jobber på vegne av president Janukovytsj. Foto: AFP Photo/Aris Messinis/NTB ScanpixVis mer

- Presidenten bruker beryktet paramilitær gruppe mot demonstrantene

Amatørvideo viser hvordan demonstrantene blir skutt på gata i Kiev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spesialstyrken Berkut har blant annet inntatt flere hustak i den ukrainske hovedstaden Kiev. Derfra har de skutt mot demonstrantene.

I en amatørvideo nyhetsbyrået Reuters har publisert viser en person bli skutt på gata under sammenstøtene. Personen døde senere av skadene.

• Følg dramatikken direkte i vårt Nyhetsstudio.

- Har sett 35 døde Situasjonen i Ukraina er uoversiktelig, men Kyiv Post melder at deres korrespondenter har meldt om minst 35 døde, og at de fleste skal ha blitt skutt av sikkerhetsstyrkene.

Også andre medier melder at de har sett flere døde.

Blant annet forteller en Reuters-fotograf på Uavhengighetsplassen at han så seks døde ligge på bakken, dekket av tepper, nordvest på plassen. 100 meter unna, på den andre siden av plassen, så han ytterligere fire døde ligge på bakken, mens fem døde lå utenfor Hotell Ukraina i utkanten av plassen. Alle de drepte var ifølge fotografen sivile.

Russia Today melder også om 35 døde.

Brutalitet Mens demonstranter kaster brannbomber mot politiet, svarer sikkerhetsstyrkene med tåregass og gummikuler - det meldes også om at sikkerhetsstyrkene skyter med skarpt.

I tillegg til spesialstyrken Berkut, melder demonstrantene om paramilitære grupperinger med det som kalles for «Titushki». Dette skal være væpnede grupperinger med sivile «pøbler» som jobber på vegne av president Janukovytsj.

Titushki-gruppene skal ha som mål å angripe fredelige demonstranter. Siden de er sivile har det tidligere skjedd at de blander seg inn blant demonstratene for deretter å starte en slåsskamp midt i folkemengden. Grupperingen skal også ha angrepet flere journalister.

DØDE I GATENE: Flere demonstranter ligger døde i gatene i Kiev etter de voldsomme protestene mot president Janukovitsji i Ukraina. Foto: Reuters/Konstantin Chernichkin/NTB Scanpix
DØDE I GATENE: Flere demonstranter ligger døde i gatene i Kiev etter de voldsomme protestene mot president Janukovitsji i Ukraina. Foto: Reuters/Konstantin Chernichkin/NTB Scanpix Vis mer

En amatørvideo avslører hvordan en demonstrant faller om etter at han blir skutt. Det er uklart hvem som skjøt mannen. Enkelte hevder det var Berkut, mens andre peker på Titushki.

Minst en politimann drept Mens meldingene om sikkerhetsstyrkenes brutalitet kommer, hevder også myndighetene at demonstrantene er like brutale.

Innenriksdepartementet i landet anklager snikskyttere for å skyte på sikkerhetsstyrkene fra bygninger rundt plassen, og minst 20 politifolk skal være såret.

Politiet melder at minst en politimann skal være drept i sentrale Kiev, mens 29 skal være skadd.

• Følg dramatikken direkte i vårt Nyhetsstudio.