Stortingspresidentens advokat

- Presidenten har fulgt reglene

Advokat John Christian Elden mener stortingspresident Eva Kristin Hansen har fulgt reglene slik de er vedtatt og formulert.

- IKKE BRUTT REGLENE: Advokat John Christian Elden, som representerer stortingspresident Eva Kristin Hansen, mener hun ikke har brutt reglene for pendlerleiligheter. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
- IKKE BRUTT REGLENE: Advokat John Christian Elden, som representerer stortingspresident Eva Kristin Hansen, mener hun ikke har brutt reglene for pendlerleiligheter. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eva Kristin Hansen, som i forrige uke trakk seg fra stillingen som stortingspresident, har nå søkt juridisk hjelp fra advokat John Christian Elden.

- Slik jeg leser Stortingets egne regler, er det ikke presidenten som har misforstått disse, men en ny tolkning fra mediene og Stortingets administrasjon, etter henvendelsen fra Adresseavisen forrige uke, sier advokat Elden.

- Eva Kristin Hansen ser ut til å ha fulgt reglene slik de er vedtatt og formulert. Det er grunnleggende i strafferetten for alle som utsettes for mistanke, at ingen kan dømmes i strid med lovens ordlyd. Uklarheter ved formuleringer skal komme de mistenkte til gode. Det gjelder også for stortingsrepresentanter, fastslår Elden overfor Dagbladet.

Han viser til at det er Stortinget som har vedtatt egne regler, og at de må følges.

«Ingen økonomiske fordeler»

- Politiets etterforskning skal ikke handle om reglene skal regnes som for gunstige, men om de er brutt. Spørsmålet om ordningen er for gunstige, er en del av kontrakten mellom politikerne og deres velgere, som er politikernes sjefer, sier Elden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer