Ut mot Trump:

- Presidenten har skylapper

Toppolitikere i USA kritiserer president Donald Trump for unnfallenhet overfor Russland og krever en sterk reaksjon på dataangrepet som har rammet landet.

KRITISK: Den republikanske senatoren Mitt Romney er kjent som en kritiker av president Donald Trump. Han reagerer nå kraftig på Twittermeldingen Trump sendt ut lørdag. Foto: Alex Wong / Getty Images / AFP / NTB
KRITISK: Den republikanske senatoren Mitt Romney er kjent som en kritiker av president Donald Trump. Han reagerer nå kraftig på Twittermeldingen Trump sendt ut lørdag. Foto: Alex Wong / Getty Images / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Amerikanske eksperter og myndigheter mener Russland står bak det enorme hackerangrepet.

Lørdag rettet imidlertid Trump fingeren mot Kina i en twittermelding. Det har fått kritikken fra både demokratiske og republikanske representanter i Kongressen til å hagle.

- Russland får operere straffritt, sier den republikanske senatoren Mitt Romney til CNN.

- Skylapper

Romney, som er kjent som en skarp kritiker av presidenten, sier han er svært skuffet over Trumps twitterkommentar lørdag.

- Presidenten har skylapper når det gjelder Russland, sier han.

- Presidenten styrker ikke USAs sikkerhet med slike kommentarer, sier demokraten Mark Warner, som sitter i Senatets etterretningskomité, til TV-kanalen ABC.

Hackerangrepet, som har fått navnet Sunburst, skal være det verste som har rammet amerikanske myndigheter noensinne. Hackerne har brukt skadelig programvare, såkalt malware, som blant annet skal ha blitt installert hos de amerikanske finans- og handelsdepartementene.

Det ga hackerne tilgang til den interne e-postutvekslingen, sannsynligvis i månedsvis. Også andre departementer og etater og en lang rekke private selskaper og organisasjoner ser ut til å være rammet. Sikkerhetseksperter jobber for å kartlegge omfanget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer