Presidenten i et av verdens mest lukkede land går under navnet «Beskytteren». Nå har han reist denne statuen av seg selv

Gurbanguly Berdymukhamedov var selv ikke til stede på avdukningen.

I GULL: I dag ble et 21 meters høyt monument avduket i Turkmenistans hovedstad Ashgabat. Momunentet viser landets president på toppen av hesteryggen. Foto: AP/Alexander Vershinin/NTB scanpix
I GULL: I dag ble et 21 meters høyt monument avduket i Turkmenistans hovedstad Ashgabat. Momunentet viser landets president på toppen av hesteryggen. Foto: AP/Alexander Vershinin/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det oljerike sentralasiatiske landet Turkmenistan er ikke blant de som omtales aller mest ute i verden.

Det er kanskje ikke så rart, i all den tid landet er et av verdens mest lukkede og autoritære land.

President Gurbanguly Berdymukhamedov fikk ved forrige valg over 97 prosent av stemmene. I hjemlandet går han under kallenavnet «Arkadag», som betyr «Beskytteren», og han har fått tittelen «folkets hesteoppdretter».

Nå har han gjort sitt for å leve opp til den noe spesielle tittelen.

Gullstatue I dag ble nemlig en ny statue i landets hovedstad Ashgabat avduket.

Monumentet er hele 21 meter høyt. Sokkelen er av marmor, og selve statuen - som viser Berdymukhamedov sittende på hesteryggen - er i 24 karats gull, skriver The Guardian.

Inskripsjonen på statuen er presidentens kallenavn «Arkadag». Ifølge nyhetsbyrået Reuters ble statuen avduket mens stundenter rope «ære være Arkadag», mens hvite duer og ballonger ble sluppet opp i lufta. Presidenten skal selv ikke ha vært til stede på avdukningen.

Offisielt ble monumentet satt etter forslag fra befolkningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer