Presidenten reddet kvinner i nød

Portugals president grep inn da to kvinner trengte hjelp på stranda.

HEROISK: Presidenten i Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, nølte ikke da han oppdaget at to kvinner trengte hjelp i vannet. Reporter: Christian Wehus. Video: KameraOne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Presidenten i Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, nølte ikke da han oppdaget at to kvinner trengte hjelp på en av strendene langs Algarve-kysten i helga.

Den 71 år gamle presidenten ble lørdag fanget på film da han svømte bort til to kajakkpadlerne som slet i vannet, skriver BBC.

I videoen, som du kan se i toppen av denne saken, ser man hvordan presidenten legger på svøm til de to kvinnene som skal ha blitt tatt av strømmen etter å ha falt av kajakken sin.

Presidenten nyter for tiden sommerferien på Algarve-kysten, sør i landet, og skal ha snakket med journalister på stranda da han la merke til de to kvinnene i vannet.

Rebelo de Sousa svømte ut for å hjelpe dem, og sammen med en annen person klarte de å snu kvinnens kajakk riktig vei, ifølge BBC.

Videre svømte de mot land, før en livvakt hjalp til.

Etter å ha hjulpet kvinnene fortalte presidenten til journalistene på stedet at kvinnene hadde kommet fra en annen strand.

- Siden det var så sterk strøm ble kvinnene dratt nedover fra en strand lenger oppe. Kajakken veltet, og de var ikke i stand til å snu den, klatre, eller svømme siden strømmen var så sterk, sa presidenten til lokale medier etter hendelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer