Presidenten tror Hugo Chávez ble forgiftet

- Enkelte stormakter har forsket på våpen for spredning av virus og kreft.

FRYKTER GIFTDRAP: Venezuelas fungerende president Nicolas Maduro spekulerer i at Hugo Chávez ikke led en naturlig død. Her blir han intervjuet av nyhetsbyrået AFP. Foto: AFP / Juan Barreto / NTB scanpix
FRYKTER GIFTDRAP: Venezuelas fungerende president Nicolas Maduro spekulerer i at Hugo Chávez ikke led en naturlig død. Her blir han intervjuet av nyhetsbyrået AFP. Foto: AFP / Juan Barreto / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hugo Chávez' dødsfall må granskes, mener Venezuelas fungerende president Nicolás Maduro. Ifølge ham er det mye som tyder på at Chávez ble forgiftet.

Chávez trodde helt til siste sekund at han skulle beseire kreftsykdommen, sier Maduro i et intervju med nyhetsbyrået AFP.

- Han trodde han skulle overleve, og han ønsket å leve. Han hadde en gigantisk optimisme og tro på livet, forteller han.

Den 5. mars besøkte Maduro presidenten på sykehuset. Da hadde han med seg en rød mappe med saker som måtte behandles.

- Jeg trodde vi skulle bruke dagen til å diskutere forskjellige saker. Så der kom jeg med denne mappen. Og der var han, og vi tenkte sikkert begge det samme.

Bare timer senere ble Chávez erklært død. Siden dødsfallet har Maduro flere ganger sagt at han mistenker Venezuelas «fiender» for å stå bak Chávez' sykdom.

- Det er en svært sensitiv sak. Personlig mener jeg det må gjennomføres en grundig gransking. Som dere vet, finnes det enkelte stormakter i verden som har forsket på våpen for spredning av virus og kreft, og jeg tror Chávez ble smittet. Det er en personlig overbevisning. Men jeg har mange grunner til å tro dette og mye informasjon som underbygger det, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer