Presidentene må sitte sammen

I kveld oppstår en delikat situasjon når Indias statsminister Vajpayee og Pakistans president Musharraf skal på bankett til den nepalske kongefamilien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Indias og Pakistans statsoverhoder var begge ventet å delta på den kongelige banketten i Nepals hovedstad Katmandu fredag kveld.

Toppmøtet til den sørasiatiske samarbeidsorganisasjonen SAARC ble imidlertid utsatt til lørdag fordi Pakistans president Pervez Musharraf ble forsinket av dårlig vær.

Under banketten kommer president Musharraf til å sitte i samme rom som Indias statsminister Atal Behari Vajpayee.

Indiske myndigheter har avvist at det er aktuelt å samtale med pakistanske ledere under toppmøtet. De krever at Pakistan gjør enda mer for å slå ned på militante muslimer som de mener står bak angrepet på den indiske nasjonalforsamlingen 13. desember.

Musharraf sa tidligere fredag at det ikke er aktuelt med samtaler før begge parter ønsker det.

(NTB)

GJEST 1:</B> Nepals statsminister Sher Bahadur Deuba tar mot Indias statsminister Atal Bihari Vajpayee på flyplassen i Katmandu. Vajpayee vil ikke snakke med sin pakistanske kollega.
</B>GJEST 2:</B> Pakistans president general Pervez Musharraf ønskes velkommen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer