Presidentfrue avlyser statsbesøk til Norge etter skandalekyss

Offisielle gjester til kongen og dronningen.

SKANDALE: Ukebladet Kroonika slapp forrige uke disse bildene av presidentfruen i het omfavnelse med en annen mann. Det har ført til at Evelin Ilves dropper neste ukes statsbesøk til Norge. Faksimilie: Kroonika Foto: AFP / NTB Scanpix
SKANDALE: Ukebladet Kroonika slapp forrige uke disse bildene av presidentfruen i het omfavnelse med en annen mann. Det har ført til at Evelin Ilves dropper neste ukes statsbesøk til Norge. Faksimilie: Kroonika Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag tar kong Harald og dronning Sonja i mot Estlands president Toomas Hendrik Ilves på offisielt statsbesøk.

Kongen og dronningen er vertskap, og både kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Astrid vil delta under besøket.

Det var også planlagt at hans hustru, Evelin Ilves, også skulle delta på statsbesøket.

Kysseskandale Kongehuset bekrefter at Evelin Ilves ikke kommer til Norge.

- Vi har fått beskjed om at presidentfruen ikke kommer, sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, til Dagbladet.

Det skjer etter at det kulørte ukebladet Kroonika fredag i forrige uke publiserte en video av førstedamen i het omfavnelse med en annen mann.

Den kornete videoen viser Ilves som danser og kysser med en mann som blir beskrevet som mellom 28-30 år og estisk-talende. Bildene av den hete omfavnelsen nådde også ukebladets forside den samme dagen.

Ifølge den estiske avisa Ohtuleht rømte Ilves landet med datteren dagen etter skandaleoppslaget.

De to skal ha reist med et fly til Tyskland.

Iføle Kroonika skjedde hendelsen en het sommerkveld i Estlands hovedstad Tallinn.

- Estlands førstedame glemte sin status og ekteskap og kysset sin unge partner. Video og bilder fjerner uheldigvis all tvil om at det skjedde, skriver ukebladet.

Omfavningen og kyssingen skal ha skjedd på den kjente takrestauranten Komeet café i Tallinn.

Beklaget seg Samme dag skrev Ilves en unnskyldning på sin åpne Facebook-side.

- Jeg har det svært vanskelig akkurat nå. Jeg ber om tilgivelse fra de jeg har såret, skrev hun.

Ifølge den estiske rikskringkasteren ERR er ikke estiske paparazzifotografer blant de mest aktive, men tabloiodene i landet er kjent for å harselere med Ilves-familien, på grunn av det de betegner som upassende oppførsel, blant annet presidentens bruk av sosiale medier og flere av førstedamens uttalelser i offentligheten.

Gift i ti år Toomas Hendrik Ilves og Evelin Ilves giftet seg i 2004 etter et langt partnerskap, og de har en datter sammen.

Toomash Hendrik Ilves ble valgt til president for en femårsperiode for første gang i 2006 og gjenvalgt i 2011. Han har to barn fra et tidligere ekteskap.

GIFT I TI ÅR: Estlands president Toomas Hendrik Ilves  og kona Evelin Ilves hilser Østerrikes president Heinz Fischer velkommen i Tallinn 30. juni i år. FOTO: AFP / RAIGO PAJULA / NTB Scanpix
GIFT I TI ÅR: Estlands president Toomas Hendrik Ilves og kona Evelin Ilves hilser Østerrikes president Heinz Fischer velkommen i Tallinn 30. juni i år. FOTO: AFP / RAIGO PAJULA / NTB Scanpix Vis mer