Presidentkandidat død etter flystyrt i Brasil

Minst sju personer er omkommet og minst ti skadd.

 I FLYET:  Tidligere presidentkandidat Eduardo Campos omkom i en flystyrt i dag, opplyser GloboNews. Foto: AFP.
I FLYET: Tidligere presidentkandidat Eduardo Campos omkom i en flystyrt i dag, opplyser GloboNews. Foto: AFP.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Presidentkandidat Eduardo Campos (49) omkom i dag etter at et fly av typen Cessna 560 XL styrtet i et boligområde i byen Santos, på kysten utenfor Brasils største by, São Paulo, opplyser GloboNews.

Minst sju drept Campos var en av kandidatene i presidentvalget i oktober seinere i år. På meningsmålingene lå Campos an til rundt 10 prosent av stemmene, bak sittende president Dilma Rousseff og senator Aecio Neves.

- Campos stilte opp for PSB, som er et litt populistisk sosialistparti. I tidligere president-valg har partiet støttet Luiz Inácio «Lula» da Silva, som to ganger ble valgt til president. Campos var minister for vitenskap og teknologi under Lula. I høstens valg ville han stille opp mot etterfølgeren etter Lula, nåværende president Dilma Rousseff. Men ifølge meningsmålingene hadde han små muligheter til å bli Brasils neste president, sier Dagbladets utenriksmedarbeider, Einar Hagvaag.

President Dilma Rousseff har avbrutt valgkampen inntil videre. Hun tar med seg tidligere president Lula til Pernambuco nordøst i Brasil, hvor avdøde Eduardo Campos hørte hjemme.

Seks andre skal også være drept i flystyrten, melder avisa A Folha do São Paulo. Brannmannskapene i Santos i Brasil forteller til nyhetsportalen G1 at minst ti personer er skadet i den tragiske ulykka, flere av dem personer som var på bakken.

- Det er døde i ulykka, men vi har ikke fått bekreftet noe sikkert antall, sier politiet i São Paulo ifølge AFP. Brannen hindrer tilgangen til ulykkesstedet, skriver NTB.

I sjokk Den kjente miljøvern-forkjemperen Marina Siva, som var minister for miljøvern under president Lula , skulle ha vært med flyet. Hun stilte som kandidat til visepresident sammen med Campos. Men i siste liten ombestemte hun seg og ble ikke med flyet. Marina Silva hadde et nært samarbeid med daværende miljøvernminister i Norge, Erik Solheim.

Marina var i sjokk-tilstand da hun fikk høre om ulykka, skriver A Folha de São Paulo.
Hun er på vei til ulykkesstedet nær havnebyen Santos.
Fjernsynsbilder viste svart røyk som steg opp fra stedet der flyet styrtet. Det skal ha truffet et idrettshall og to hus.