Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presidentkandidat i Ecuador vil stenge USA-base

Mannen som trolig blir Ecuadors neste president er sterkt kritisk til USA og krever at Washington stenger sin militærbase i Ecuador.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rafael Correa leder på de fleste meningsmålinger foran søndagens presidentvalg i Ecuador, men ikke nok til å vinne i første valgomgang. Den venstreorienterte økonomen vil trolig møte bananmagnaten Alvaro Noboa i andre valgomgang, ifølge de siste meningsmålingene.

Rafael Correa blir betraktet som en politisk alliert med Venezuelas president Hugo Chavez, og en innbitt kritiker av USAs innflytelse i Sør-Amerika. Han har erklært at han ikke vil fornye en avtale som lar USA ha en militærbase i Ecuador.

Vi kan alltids snakke med USA om å fornye avtalen. Men da må de også la oss etablere en ecuadoriansk militærbase i Miami, fleipet han på et valgmøte nylig.

Ecuadors neste leder vil møte store utfordringer. En av dem er fattigdommen, en annen er ustabiliteten: Sju presidenter er kommet og gått i løpet av de siste ti årene, tre av dem ble presset ut av presidentkontorene etter omfattende opptøyer.

(NTB)

VIL JAGE USA: Rafael Correa er ventet å vinne valget søndag. Han vil ha USA ut av landet. Foto: SCANPIX
VIL JAGE USA: Rafael Correa er ventet å vinne valget søndag. Han vil ha USA ut av landet. Foto: SCANPIX Vis mer