Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presidentkandidat pågrepet på fly - mistenkt for sexovergrep

New York-politiet mener IMF-sjefen i hui og hast prøvde å dra fra USA etter å ha overfalt en hotellstuepike.

PÅGREPET: IMF-direktør Dominique Strauss-Kahn ble i natt pågrepet på JFK-flyplassen i New York. Foto: Nicholas Kamm/AFP
PÅGREPET: IMF-direktør Dominique Strauss-Kahn ble i natt pågrepet på JFK-flyplassen i New York. Foto: Nicholas Kamm/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dominique Strauss-Kahn, toppsjef i Det internasjonale valutafondet (IMF) og kandidat for sosialistpartiet i det franske presidentvalget neste år, ble i natt pågrepet av politiet i New York, melder The New York Times.

62-åringen satt på et Air France-fly som skulle ta av fra JFK-flyplassen, da sivilkledd politi gikk om bord.

- Angrep stuepike Kilder New York Daily News har snakket med sier at Strauss-Kahn er mistenkt for å ha forgrepet seg på en stuepike på Sofitel Hotel ved Times Square midt i teaterdistriktet på Manhattan.

Da stuepiken, uvitende om at 62-åringen ennå var der, kom for å rengjøre rommet i 13-tida, skal mannen helt naken ha kommet ut fra badet og overfalt henne.

Strauss-Khan skal ha forsøkt å tvinge stuepiken til å utføre oralsex på ham. Hun klarte til slutt å rive seg løs, løpe ut og varsle en kollega som ringte alarmsentralen 911.

Franskmannen forlot raskt hotellet, og var borte før politipatruljen ankom. Den mektige IMF-sjefen og politikeren har en avtale med Air France som gjør at han kan boarde en avgang på første klasse på kort varsel, og var ombord i flyet på JFK-flyplassen da politiet hadde klart å spore ham opp.

- Han ble pågrepet ti minutter før flyet skulle ta av, sier John Kelly, en talsmann for tollmyndighetene i New York til NY Times.

På 62-åringens hotellrom fant politiet  mobiltelefonen hans og andre eiendeler som tyder på at Strauss-Khan hadde uvanlig hastverk.

Natt til søndag var Strauss-Khan ikke formelt siktet i saken, men var i New York-politiets varetekt.

«Den store forføreren» Franskmannen har nytt stor respekt som sjef for IMF, blant annet da han ble sentral i arbeidet for å stagge finanskrisen på vegne av valutafondets 185 medlemsland.

Sjansene har også vært regnet som store for at Strauss-Khan som politiker kan vinne over den sittende presidenten Nicolas Sarkozy i 2012-valget i Frankrike.

Timer før skandalen i New York var et faktum, sa en partifelle at Strauss-Kahn er utsatt for en svertekampanje fra Frankrikes president Nicolas Sarkozy.

- Dette er en strukturert kampanje som er satt i gang av Mr. Sarkozy og hans nærmeste, for å ødelegge ryktet til Strauss-Kahn, sa Jean-Marie Le Guen i Sosialistpartiet til radiostasjonen Europe 1.

Den rutinerte politikeren er gift med den franske tv-journalisten Anne Sinclair, og dette er ikke første gang han er involvert i en sex-skandale.

Den tidligere finansministeren Strauss-Kahn kalles for «Den store forføreren» og hadde for tre år siden en affære med en IMF-ansatt. Ifølge Reuters kom han da med en offentlig beklagelse, hvor han innrømmet å ha «dårlig dømmekraft» i den situasjonen.

MEKTIG: Jens Stoltenberg er blant statslederne som har samarbeidet med Strauss-Khan blant annet om å få verdensøkonomien på fote under finanskrisen, her under et møte i Washington D.C. i fjor. Foto: IMF
MEKTIG: Jens Stoltenberg er blant statslederne som har samarbeidet med Strauss-Khan blant annet om å få verdensøkonomien på fote under finanskrisen, her under et møte i Washington D.C. i fjor. Foto: IMF Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media