Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presidentkandidat ut mot egen hip-hop-kampanje: - Jeg ble skremt

Kritiserer egne PR-rådgivere for å ikke forstå det svarte samfunnet i USA.

 TAR AVSTAND:  Presidentkandidat Ben Carson tar avstand fra sin egen valgkampanje. Her på et valgarrangement på Staten Island tidligere denne måneden. Foto: Louise Wateridge / Pacific Press
TAR AVSTAND: Presidentkandidat Ben Carson tar avstand fra sin egen valgkampanje. Her på et valgarrangement på Staten Island tidligere denne måneden. Foto: Louise Wateridge / Pacific Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vote and support Ben Carson. For our next president and be awesome.

Slik innleder rapperen Aspiring Mogul en kampanjelåt til støtte for den republikanske presidentkandidaten Ben Carson. Kampanjen kostet 1,3 millioner kroner og vakte oppsikt da den herjet amerikanske radioer da den ble lansert i november.

Kritisk til stereotypier Både på grunn av det ungdommelige budskapet, og på grunn av at hip-hop og republikanske presidentkandidater normalt ikke hører sammen.

Nå går Carson selv ut mot sine eget PR-apparat for å bruke stereotypiske virkemidler, skriver Time Magazine.

- Når den kom ut, så sa jeg: Hva tenkte dere på, uttalte den profilerte politikeren fredag til sine potensielle velgere ved Drake Universitet i Des Moines, Iowa, ifølge magasinet.

- Jeg godkjente den ikke Ifølge Carson hadde han selv ikke kjennskap til kampanjelåten før den ble sluppet. Dette til tross for at låta, titlet «Freedom», avsluttes med at Carsons egen stemme sier at han har godkjent låta.

- Jeg ble skremt. Dette ble gjort av folk uten kjennskap til det svarte samfunnet i USA. De visste ikke hva de gjorde, skal Carson ha sagt, ifølge Time.

Carson, som er utdannet nevrokirurg og som tidligere har bekjent at han først og fremst hører på klassisk musikk, posisjonerte seg tidlig i tetsjiktet i konkurransen om å bli presidentkandidat for Republikanerne.

Problemer innad for Carson Momentet hans har imidlertid tapt seg noe siden i høst, og håpet hans om å bli president svant ytterligere etter at kampanjesjefen hans, samt tjue medarbeidere, trakk seg ved årskiftet.

Dette etter interne stridigheter, skriver NTB.

Nå står Carson foran et viktig valg i Iowa, der han ligger med elleve prosent ifølge meningsmålinger fra tidligere i januar.

Dette posisjonerer Carson bak Texas-senator Ted Cruz (28 prosent), velkjente Donald Trump (24 prosent) og Florida-senator Marco Rubio.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media