«TULLER DU?»: Gary Johnson er presidentkandidat i USA for det libertarianske partiet. Dette intervjuet viser en pinlig kunnskapsmangel hos kandidaten. Video: CNN Vis mer

Presidentvalget i USA:

Presidentkandidaten ble spurt hva han vil gjøre med Aleppo: - Hva er Aleppo, svarte han

- Du tuller, spurte journalisten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det libertarianske partiet er, etter eget utsagn, det tredje største politiske partiet i USA og har i presidentvalg siden 1970-tallet fått flere millioner stemmer til sammen.

Likefullt er presidentvalget i USA en kamp mellom to partier: Det republikanske partiet og Det demokratiske partiet.

Men partiet, hvis presidentkandidat heter Gary Johnson, klarer fra tid til annen å markere seg. Det gjorde han definitivt i dag da Johnson gikk på en utenriksflause.

- Hva er Aleppo?

På MSNBC-programmet «Morning Joe» repliserte nemlig presidentkandidaten følgende, etter et spørsmål han fikk:

- Hva er Aleppo?

Ordvekslingen mellom Johnson og journalisten som endte i utenriksflausen, begynte med et spørsmål om hva presidentkandidaten ville ha gjort med Aleppo, hvis han ble valgt som president.

«HVA ER ALEPPO?»: «Kan jeg navngi hver by i Syria? Nei. Burde jeg ha identifisert Aleppo? Ja. Forstår jeg betydningen? Ja», skrev Johnson i sin beklagelse da han på spørsmål om hva han vil gjøre med situasjonen i Aleppo, svarte: - Hva er Aleppo? Foto: AP Photo / NTB Scanpix
«HVA ER ALEPPO?»: «Kan jeg navngi hver by i Syria? Nei. Burde jeg ha identifisert Aleppo? Ja. Forstår jeg betydningen? Ja», skrev Johnson i sin beklagelse da han på spørsmål om hva han vil gjøre med situasjonen i Aleppo, svarte: - Hva er Aleppo? Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Først virker det som Johnson ikke helt oppfatter spørsmålet og svarer ganske enkelt:

- Med hva?

Journalisten gjentar så ordet «Aleppo», denne gangen litt tydeligere og saktere.

Da spør Johnson:

- Og hva er Aleppo?

Journalisten klarer ikke helt å tro hva han hører, og spør Johnson rett ut om han tuller.

- Nei, svarer Johnson kort.

- Aleppo er i Syria. Det er episenteret for flyktningkrisa, rekker journalisten å si før Johnson avbryter ham.

- Okei, skjønner. skjønner. Med hensyn til Syria, mener jeg det er et rot, sier Johnson, før han ifølge USA Today foreslår at USA og Russland styrker samarbeidet i Syria.

Klippet av ordvekslingen blir nå diskutert i stort sett alle amerikanske medier.

«Menneskelig feil»

Johnsen har selv kommentert flausen, og kalt det en «menneskelig feil» i en uttalelse.

«Jeg tenkte umiddelbart at det var et akronym, ikke konflikten i Syria. Jeg fikk jernteppe. Det skjer, og det vil skje igjen i løpet av denne valgkampen», heter det blant annet i uttalelsen.

«Kan jeg navngi hver by i Syria? Nei. Burde jeg ha identifisert Aleppo? Ja. Forstår jeg betydningen? Ja», legger han til.

Selv om det er nær sagt umulig at Johnson kommer til å vinne presidentvalget i år, har han i noen meningsmålinger fått opptil 10 prosent oppslutning, ifølge The New York Times.

Storavisa har også gått gjennom den politiske plattformen hans, og skriver at Johnsen har i mange tilfeller gjort seg selv til et alternativ til Trump.

Johnson er for å redusere byråkratiet og gjøre staten mindre. Han vil fjerne inntektsskatten, er for abort og vil legalisere marihuana.

Johnsen er tidligere guvernør av New Mexico.