Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presidentkandidaten lover å samarbeide med død konge

- Du har en venn igjen, som vil stå ved din side for å kjempe denne kampen.

TABBET SEG UT: Den republikanske presidentkandidaten Chris Christie tabbet seg ut under onsdagens TV-sendte debatt.  Foto: EPA / NTB Scanpix
TABBET SEG UT: Den republikanske presidentkandidaten Chris Christie tabbet seg ut under onsdagens TV-sendte debatt. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den republikanske presidentkandidaten Chris Christie har, i likhet med flere av hans rivaler, havnet i skyggen av Donald Trump i det amerikanske presidentracet. Etter onsdagens TV-debatt blir han i det minste snakket om.

Under forrige debatt måtte han nøye seg med å krangle med kandidatene som ligger dårligst an på meningsmålingene. Men Christie har opplevd en oppsving i popularitet, og var tilbake på hovedscenen under presidentkandidatenes TV-sendte debatt onsdag kveld. 

- Obama har ikke tillit Christie benyttet anledningen til å snakke om sin utenrikspolitikk. Han fremhevet sin erfaring som leder og mente han vil kunne nyte større tillit i Jordan, en viktig alliert av USA, enn president Barack Obama.

- Du må være ansvarlig og en som man kan regne med. Presidenten må være en kraft som hele verden har tillit til. Denne presidenten (Barack Obama, red.anm) har ikke tillit, sa han og la til:

- Når jeg står fremfor kong Hussein av Jordan og jeg sier til ham «du har en venn igjen, som vil stå ved din side for å kjempe denne kampen», så kommer han til å ombestemme seg, sa Christie.

Utsagnet ble møtt med latter av politiske kommentatorer i USA, som reagerer på at Christie ikke hadde fått med seg at kong Hussein har vært død siden 1999.

Den nåværende lederen av Jordan er kong Abdullah II. Ifølge nettstedet NJ.com hadde Christie med seg familien på et besøk hos kong Abdullah så sent som i 2012. Ifølge CNN skal kongen av Jordan ha betalt familiens hotellregning på 30 000 dollar, etter besøket. 

- En fullstendig katastrofe Store deler av kvelden handlet likevel om mannen som leder meningsmålingene i USA, Donald Trump, som har blitt møtt med skarp kritikk etter flere kontroversielle utspill. Særlig hans siste utspill om å nekte alle muslimer adgang til USA i kjølvannet av terroren i Paris og San Bernadino har skapt svære bølger. 

- Donald er god på morsomme replikker, men han er en kaos-kandidat og han ville blitt en kaos-president. Han vil ikke være den øverstkommanderende vi trenger for å holde landet vårt trygt. Han er ikke seriøs, sa presidentkandidat Jeb Bush.

Mens Bush langet ut, svarte Trump med en av sine karakteristiske grimaser før han fikk ordet:

- Jeg liker egentlig Bush. Han er en bra fyr, men vi trenger en tøff president. Bush sin valgkamp har vært en fullstendig katastrofe. Ingen bryr seg.

Denne gangen var Bush åpenbart forberedt på motangrepet fra Trump.

- Du kan ikke fornærme deg til presidentskapet, svarte Bush.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media