Presidentkandidaten som ber USA «look to Norway»

Bernie Sanders er den eneste av kongresspolitikerne som kaller seg sosialist.

HÅPEFULL: Senator Bernie Sanders forsøker å bli demokratenes presidentkandidat. Sannsynligheten for at han skal klare å vinne mot Hillary Clinton er forsvinnende liten. Foto: Keiko Hiromi/Polaris
HÅPEFULL: Senator Bernie Sanders forsøker å bli demokratenes presidentkandidat. Sannsynligheten for at han skal klare å vinne mot Hillary Clinton er forsvinnende liten. Foto: Keiko Hiromi/Polaris Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Vermont-senatoren (73) er den eneste som formelt har utfordret Hillary Clinton i den demokratiske nominasjonskampen for å bli partiets presidentkandidat i 2016.

Selv om sjansene hans til å vinne er særdeles minimale, mener en rekke kommentatorer at han kan bidra til trekke Clinton mer mot venstre.

Sanders er den eneste politikeren i det amerikanske Senatet som kaller seg sosialist. Her har han sittet som uavhengig politiker, men samarbeider med demokratene. Selv om han blant annet sitter omringet av erkekonservative Tea Party-republikanere, er ikke Sanders redd for å hylle de skandinaviske velferdssamfunnene.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.