- Presidentkandidatene er helt ukjente for folk flest

Trump og Bush har et stort fortrinn.

KJENT: Jeb Bush er som sønn og bror av to tidligere presidenter kjent blant folk flest, i motsetning til flertallet av de andre kandidatene. Foto: REUTERS / Gretchen Ertl / NTB scanpix
KJENT: Jeb Bush er som sønn og bror av to tidligere presidenter kjent blant folk flest, i motsetning til flertallet av de andre kandidatene. Foto: REUTERS / Gretchen Ertl / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med det ene utspillet villere enn det andre, har Donald Trump skaffet seg en god ledelse på Jeb Bush, Marco Rubio og et knippe andre republikanske kandidater som nordmenn flest ikke kjenner navnet til. Problemet deres er at amerikanere flest heller ikke aner hvem de er.- Det de kaller name recognition er en stor utfordring for alle presidentkandidater: De er kjent for de som er særlig interesserte, men ukjente for den gjengse borger, sier Hilmar Langhelle Mjelde, ekspert på amerikansk politikk og seniorforsker ved Uni Research Rokkansenteret og førsteamanuensis II ved Institutt for sammenliknende politikk i Bergen.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer