Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presidentmedalje stjålet mens vakta var på bordell

Den forgylte medaljen er pyntet med diamanter og stammer fra begynnelsen av 1800-tallet.

STJÅLET: En verdifull, nesten 200 år gammel medalje som symboliserer presidentens makt i Bolivia, ble stjålet og gjenfunnet kort tid etter, mens vokteren var på bordell. Foto: NTB Scanpix
STJÅLET: En verdifull, nesten 200 år gammel medalje som symboliserer presidentens makt i Bolivia, ble stjålet og gjenfunnet kort tid etter, mens vokteren var på bordell. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En verdifull, nesten 200 år gammel medalje som symboliserer presidentens makt i Bolivia, ble stjålet og gjenfunnet kort tid etter, mens vokteren var på bordell.

Den forgylte medaljen er pyntet med diamanter og stammer fra begynnelsen av 1800-tallet. Alle presidenter har siden den tid smykket seg med den under offisielle arrangementer.

Sent tirsdag kveld ble medaljen stjålet fra en bil, av tyver som brøt seg inn i kjøretøyet, viser overvåkingsbilder.

En polititalsmann opplyser at en løytnant som hadde i oppgave å frakte medaljen fra et hvelv i nasjonalbanken til president Evo Morales, hadde etterlatt seg medaljen i en bag i bilen, som han hadde parkert i et kriminelt belastet nabolag i hovedstaden La Paz.

Tyvene ringte deretter til en fjernsynsstasjon og sa de hadde etterlatt seg medaljen utenfor en kirke.

President Evo Morales har ikke kommentert saken, men han viste seg uten medaljen da han deltok under en militærparade i Cochabamba onsdag.

Løytnanten som fraktet medaljen har forklart at flygningen fra La Paz til Cochabamba var blitt forsinket, og at han derfor bestemte seg for å ta en tur på bordell for å slå i hjel litt tid.

- Jeg gikk inn på en rekke ulike bordeller, og returnerte til bilen jeg hadde parkert. Da oppdaget jeg at bagen, som inneholdt nasjonens symbol, var blitt stjålet, har han forklart til politiet.

Tidligere president Carlos Mesa sammenligner medaljens viktighet med de britiske kronjuvelene.