Pressefotograf sier ukrainsk marinebase på Krim er stormet

Av «russiskvennlige selvforsvarsgrupper».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedkvarteret til en ukrainsk marinebase på Krim-halvøya er stormet av russiskvennlige selvforsvarsgrupper, melder en fotograf fra nyhetsbyrået AP i en Twitter-melding.

Nyhetsbyrået opplyser at gruppen skal ha heist et russisk flagg på basen.

RT.com omtaler på sin side gruppen som demonstranter.


Marinebasen ligger i byen Sevastopol der Russland har sin svartehavsflåte. Meldingen om stormingen av marinebasen kommer dagen etter at Russlands president Vladimir Putin undertegnet en traktat om at Krim-halvøya er russisk territorium.

Tirsdag skal en annen ukrainsk marinebase ha blitt stormet av væpnede menn i byen Simferopol, som er Krim-halvøyas administrative senter.

(Dagbladet/NTB)

 EROBRET :  En ukrainsk tjenestemann passerer pro-russiske demonstranter og ledere for selvforsvarsstyrker da han forlot den ukrainske marinens hovedkvarter i Sevastopol i dag. Russerne har nå begynte å ta kontroll over ukrainske militære baser på halvøya. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko
EROBRET : En ukrainsk tjenestemann passerer pro-russiske demonstranter og ledere for selvforsvarsstyrker da han forlot den ukrainske marinens hovedkvarter i Sevastopol i dag. Russerne har nå begynte å ta kontroll over ukrainske militære baser på halvøya. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko Vis mer