Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pressemelding: Gunnlaugsson har ikke trukket seg

- Det kan godt være at noen har misforstått dette. Men det er slik det er.

HAR IKKE GÅTT AV: Den islandske statsministerens kontor hevder at Sigmundur David Gunnlaugsson ikke har gått av. Foto: NTB scanpix / AFP PHOTO / HALLDOR KOLBEINS
HAR IKKE GÅTT AV: Den islandske statsministerens kontor hevder at Sigmundur David Gunnlaugsson ikke har gått av. Foto: NTB scanpix / AFP PHOTO / HALLDOR KOLBEINS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sigmundur Gunnlaugsson har ikke trukket seg som statsminister på Island, men har bedt om å få tre til side for en ubestemt periode, opplyser hans kontor i en pressemelding til utenlandske medier.

I pressemeldingen, som er skrevet på engelsk og gjengitt blant andre av avisen Morgunbladid, kommer det tydelig fram at Gunnlaugsson ikke har trukket seg som statsminister.

- Gunnlaugsson har foreslått for Fremskrittspartiets parlamentsgruppe at partiets nestleder tar over som statsminister i en uspesifisert tidsperiode. Statsministeren har ikke trukket seg og vil fortsette sitt verv som leder av Fremskrittspartiet (Framsoknarflokkurin), heter det i pressemeldingen. Sigurdur Ingi Johansson er nestleder i Framsoknarflokkurin og er foreslått til å ta over statsministervervet midlertidig.

Tirsdag meldte en rekke medier at Gunnlaugsson går av som følge av de såkalte panamaavsløringene. Det har vært full storm rundt statsministeren siden søndag kveld, da det ble avslørt at han og kona var eiere av selskapet Wintris, registrert i skatteparadiset De britiske jomfruøyene.

Johannes Thor Skulason, politisk rådgiver for Gunnlaugsson, sier til Morgunbladid at informasjonen som er gitt i pressemeldingen er «teknisk korrekt».

- Det kan godt være at noen har misforstått dette. Men det er slik det er, og det er naturlig å forklare dette bedre onsdag, sier Skulason.

Han understreker at forslaget Gunnlaugsson fremmet for Framsoknarflokkurins parlamentsgruppe, går ut på at Sigurdur Ingi Johansson tar over pliktene som statsminister for en kortere eller lengre periode.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram