Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pressemelding om demonstrasjonen

Demonstrasjonen begynner klokka 15 og går fra Jernbanetorget i morgen. Her er pressemeldingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det arrangeres et demonstrasjonstog fra Jernbanetorget til Grønlands torg lørdag 02.02. kl. 15.00 (OBS TIDEN ER ENDRET) for å vise motstand mot de holdninger som fører til at unge mennesker mister liv og frihet i vårt samfunn.

Vi ønsker oss et flerkulturelt samfunn i en felles forståelse og respekt, og vi ønsker paroler som viser at vi har en positiv tro på at det skal lykkes å oppnå dette. Men vi kan ikke vente på at holdninger som er uakseptable i forhold til menneskerettigheter og likestilling, skal dø ut av seg selv i møte med demokratiske verdier. Vi er vitner til at motsetningene mellom generasjonene i innvandrermiljøene tilspisser seg. Unge mennesker som er født og oppvokst i Norge, opplever at foreldrene føler seg truet av barnas ”fornorsking”, og svarer med å bruke tvang for å videreføre sine tradisjonelle holdninger.

Møt frem og vis at de unge menneskene som tør å ta en konfrontasjon med sine egne for å oppnå den samme frihet og likhet vi andre i dagens Norge tar som en selvfølge, har bred støtte i hele samfunnet. Vis deres foreldre at dette ikke er villfarent ungdomsopprør, men en nødvendig konsekvens av å flytte til et land som ikke aksepterer brudd på grunnleggende menneskerettigheter. Husk at dette ikke alltid har vært en selvfølge her heller, og at dette er en kamp som stadig må kjempes, også i Norge.

Vi ber om at alle avstår fra å eksponere egne organisasjoner i toget. Her er vi medborgere og medmennesker. Vi ber også om at parolene gjenspeiler at vi ikke først og fremst er ute etter å fordømme, men å forandre. Vis at vi har bevart troen på en bedre fremtid, med både flerkulturelt mangfold og frihet til egne valg!

Møt opp med egne paroler på Jernbanetorget kl. 15.00 før avmarsj til Grønlands Torg. Det blir appeller og kulturelle innslag begge steder. Hør unge av begge kjønn og med forskjellig bakgrunn fortelle hvordan de opplever sin situasjon.

Arrangementskomitéen:

Shabana Rehman [email protected]

Hasan Algünerhan [email protected]

Ane Willumsen [email protected]

Forslag til paroler:

FRIHET TIL Å VELGE SITT EGET LIV

LIKESTILLING FOR ALLE

BARN ER IKKE FORELDRENES EIENDOM

FLERKULTURELT MANGFOLD MED MENNESKEVERD

TVANG OG VOLD GIR INGEN ÆRE

KRINGSATT AV VENNER – GÅ INN I DIN TID

DRAP ER IKKE KULTUR

NEI TIL FORDOMMER OG DISKRIMINERING

JA TIL ÅPENHET

Hele Norges coronakart