- Pressen burde vist Breiviks video

Utøya-overlevende Bjørn Ihler mener alt må fram under rettssaken.

OVERLEVDE UTØYA: Bjørn Ihler har tatt en pause fra studiene for å følge rettssaken mot Anders Behring Breivik. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
OVERLEVDE UTØYA: Bjørn Ihler har tatt en pause fra studiene for å følge rettssaken mot Anders Behring Breivik. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT (Dagbladet): - Jeg mener alt som gjelder Breiviks ideologi og politiske syn burde komme fram i lyset så det kan granskes. Pressen burde ha vist Breiviks propagandavideo, sier Utøya-overlevende Bjørn Ihler til Dagbladet utenfor Oslo tingrett i dag.

Ihler overlevde massakren på Utøya 22. juli ved å gjemme seg bak noen steiner på sydsiden av øya. Nå følger han terrorrettssaken i Oslo tingrett.

Kaotisk dag Han påpeker at det er flere som er enige med Breiviks syn, og at propagandavideoen som framkalte terroristens tårer i retten i går ikke er så ekstrem.

- Nettopp derfor det er veldig viktig å vise den, for å vise at det er flere som faktisk støtter opp om dette synet. Så kan vi ha en debatt og bevege seg vekk fra høyreekstremistenes tankesett, sier Ihler.

Han løp fra livestudio til livesudio i går og ble intervjuet av presse fra hele verden.

- Dagen i går var kaotisk på mange måter, sier Ihler, som synes mediene periodevis var litt for pågående i forhold til de overlevende i går.

Tror det blir sterkt Generelt synes han rettssaken i går foregikk på en verdig og god måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer