Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Pressen er utålelig

Thorbjørn Jaglands kone Hanne Grotjord mener enkelte pressefolk har oppført seg «utålelig» overfor familien de siste dagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sykmeldte Ap-lederens kone mener seg forfulgt av pressen etter at mannen ble innlagt på Rikshospitalet tirsdag etter et illebefinnende.

- Det verste for oss har vært en en god del episoder med pressen som etter min mening har vært utålelige, sier Grotjord til «Her og Nå» på NRK P1.

Hun følger seg plaget av journalister som legger seg på hjul for å finne ut av hvor hun og resten av familien skal. Andre pressefolk står ifølge Grotjord utenfor boligen til seint på kveld.

Enkelte skal ha sittet i bilene med påskrudde lykter rettet mot boligen helt til familien slokket lysene for kvelden.

Tirsdag møtte hun tv-team på sin sykemeldte manns kontor.

- Jeg fant det opprørende å finne et fjernsynsteam inne på Thorbjørns kontor, der de filmet hans private eiendeler etter at han var kjørt på sykehuset. Det fant jeg utrolig provoserende, og jeg ba om at bildene ikke ble brukt, men det ble ikke respektert, sier Grotjord til NRK.

Hun har forståelse for at pressen er interessert i hvordan familien har det, men mener at både pressen og politikken trenger visse grenser når det gjelder den private sfære.

- Jeg synes det er grovt når sikkerhetsvakter er nødt til å kaste vekk pressen for at barna skal komme frem, sier Grotjord.

«Jaglands kone snakker» - NRK.no 17.1

TØFFE DAGER: Thorbjørn Jaglands kone Hanne Grotjord mener pressen går over streken i dekningen av mannens sykdom. <br>Foto: Knut Fjeldstad, SCANPIX<P>
Hele Norges coronakart